Surupãceanu cu buza umflatã, Ponta cu imaginea nepãtatã

Victor Ponta nu a dorit sã candideze la alegerile din toamnã, alãturi de Mugurel Surupãceanu, judecat pentru fapte de corupţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Comitetul Executiv al PSD Gorj a respins candidatura lui Mugurel Surupãceanu în Colegiul 2, iar decizia respectivã a stârnit indignarea şi furia parlamentarului care pe vremuri îl susţinea pe Victor Ponta sã obţinã douã mandate de deputat în Gorj. Deputatul PSD, Mugurel Surupãceanu, a declarat cã liderul PSD, Victor Ponta, este responsabil de rezultatul votului prin care au fost desemnaţi candidaţii social-democraţi la alegerile parlamentare din decembrie. „Preşedintele PSD Victor Ponta a dat ordin subalternilor sãi sã voteze împotriva mea pentru a fi scos de pe listele cu candidaţi. E o rãzbunare personalã a domnului Ponta. Nu avea niciun motiv legat de activitatea mea politicã”, a precizat Mugurel Surupãceanu, fost prefect de Gorj şi actual deputat, ales în Colegiul uninominal numãrul 2.

 

Surupãceanu, apãrat de un ONG antidrog

 

Ieşire surprinzãtoare  la rampã a unei organizaţii nonguvernamentale din Bucureşti, care, printr-un comunicat de presã, îl criticã pe premierul Victor Ponta pentru faptul cã deputatul Mugurel Surupãceanu nu mai este susţinut de PSD pentru o nouã candidaturã. Deputatul este însã susţinut de aceastã organizaţie dupã ce s-a implicat în timpul mandatului sãu în lupta împotriva drogurilor prin iniţiativele legislative pe care le-a avut. Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului a dat publicitãţii un comunicat de presã prin care îşi manifestã deschis sprijinul pentru parlamentarul de pe Colegiul 2, Surupãceanu pierzând dreptul de a mai candida pe acest colegiu dupã ce conducerea PSD Gorj a decis prin vot secret ca sã fie reprezentatã în alegeri pe zona respectivã de consilierul municipal Mihai Weber.

CIADO pare destul de criticã în comunicatul sãu de presã cu actualul partid de guvernãmânt, reamintind şi faptul cã desfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog s-a produs în perioada în care decizia respectivã a fost luatã de un alt social-democrat, care este şi azi în funcţia de ministru. „CIADO priveşte cu îngrijorare decizia lui Victor Ponta, de a-l scoate de pe lista de candidaţi ai USL, pe deputatul Mugurel Surupãceanu principala voce antidrog din Parlamentul României, ce a fost iniţiatorul Moţiunii Simple pe Etnobotanice , a Legii privind interzicerea comercializãrii substanţelor psihoactive şi psihotrope ( etnobotanice), de altfel singurul deputat preocupat real de problema consumului de droguri . Nu putem sã nu ne întrebãm care sunt motivele premierului Ponta în ceea ce priveşte anihilarea militanţilor antidrog atât ca instituţii cât şi ca persoane, ţinând cont cã în timpul în care ministrul al Administraţiei şi Internelor era dl Dan Nica, deputat PSD , Agenţia Naţionalã Antidrog a fost practic desfiinţatã”, se aratã în comunicatul amintit.

 

Contracandidaţii lui Ponta,  în ceaţã

 

Mugurel Surupãceanu a pierdut cu 21 de voturi şansa de candida din nou la parlamentare, contracandidatul sãu, Mihai Weber, obţinând 27 de voturi. Victor Ponta nu a comentat în vreun fel declaraţiiile colegului sãu, însã a fãcut tot posibilul sã nu îi fie legat numele de un posibil candidat cu probleme penale. De precizat cã Mugurel Surupãceanu este judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Buldotanc”. Ancheta a fost instrumentarã de cãtre procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar între cei trimişi în judecatã se aflã şi angajaţi ai fostului Complex Energetic Turceni, precum ex-directorul Dumitru Cristea. În ceea ce îl priveşte pe premierul Victor Ponta, în ultimele sãptãmâni au fost vehiculate mai multe nume de candidaţi cunoscuţi care şi-au exprimat intenţia de a intra în competiţie în acelaşi Colegiu 6, în care va intra în cursa pentru un post de deputat şi primul ministru. Unul dintre contracandidaţi ar putea fi Dan Diaconescu, care şi-ar continua astfel rãzboiul cu Victor Ponta în urma eşecului privatizãrii Oltchim. De asemenea, liderul PDL Gorj, senatorul Ion Ruşeţ, a anunţat ca posibilã şi candidatura Elenei Udrea la Târgu Jiu. Contracandidaţii lui Victor Ponta vor trebui sã îşi cântãreascã însã îndelung decizia, înainte de a se arunca în luptã la Târgu Jiu, riscul fiind acela de a rãmâne în afara parlamentului. Din 1990 încoace, municipiul Târgu Jiu, unde primar este liderul social-democraţilor gorjeni Florin Cârciumaru, e considerat fieful PSD. Cârciumaru şi-a câştigat toate cele patru mandate cu peste 70% şi l-a ajutat şi pe Victor Ponta sã obţinã douã mandate de deputat.

About autor