Balul vânătorilor, petrecere cu sute de participanţi din toată ţara!

Ajuns la a şasea ediţie, Balul Vânătorilor organizat la Târgu Jiu sâmbătă seara a reuşit să strângă sute de participanţi, unii dintre ei fiind veniţi şi de la sute de kilometri. Cu toţii au venit să se distreze şi să povestească despre întâmplările prin care au trecut, petrecerea întinzându-se până în zorii zilei de duminică. Au fost momente în care aproape toţi participanţii s-au prins în hore şi sârbe de mână, muzica fiind asigurată de Cosmin Marta, Adi Ologu, Iasmina Manta, Dani Cotan, Florica Tomoioagă şi Dumitru Vasilescu, organizatorul petrecerii, care a reuşit să îl aducă la Târgu Jiu pe Radu Pietreanu, gorjean de origini. Petrecerea a depăşit graniţele judeţului pentru că printre participanţi au fost şi vânători veniţi din diverse colţuri ale ţării care au auzit de distracţia de aici şi au ţinut să fie prezenţi. „Eu am făcut armata la Petroşani, sunt din Maramureş, am un văr căsătorit aici în Gorj şi nu am mai fost pe meleagurile astea de mai bine de 30 de ani, de când am fost în armată. Sunt vânător şi am auzit de petrecerea asta şi am considerat că e momentul potrivit să revăd locurile astea. Sunt complet schimbate, iar petrecerea mi-a plăcut foarte mult, de la muzică la meniu, la preparatele care ne-au fost oferite. Totul a fost la superlativ”, a spus unul dintre participanţi. „De la Drobeta am venit aici. Am prieteni vânători în Gorj, am vrut să mă revăd cu ei într-un astfel de cadru şi, ştiţi cum se spune, am făcut pofta inimii. Este frumos. Se mai fac baluri din astea prin ţară, dar cred că cel de la Gorj poate fi considerat numărul 1. E o petrecere foarte reuşită”, a spus un alt vânător. Pe lângă meniul cu preparate vânătoreşti pregătite de restaurantul la care a fost organizat balul, petrecăreţii au avut parte şi de fripturi din oaie şi pasăre făcute la rotisor de celebrul „Marin Proţap”. Acesta a spus că împreună cu echipa sa a muncit peste 12 ore pentru ca la ora începerii petrecerii vânătorii să aibă parte de o friptură gustoasă şi bine făcută. „E ceva deosebit pentru vânători. Cred că e cea mai rumenită oaie pe care am făcut-o până acum. Avem şi o serie de sosuri pe care le-am pregătit şi care merg de minune cu carnea aceasta, indiferent că vorbim de oaie, ceafă sau puişori făcuţi la rotisor. Am început lucrul la aceste fripturi încă de la 8 dimineaţa pentru a ne asigura că la momentul începerii petrecerii totul va fi gata pregătit”, a spus „Marin Proţap”. Iar produsele pregătite de acesta au atras repede gurmanzii. Nu doar vânătorii s-au bucurat de preparatele respective, ci şi soţiile acestora, care au venit şi ele la petrecere şi care au declarat că, pentru o seară, renunţă la orice dietă pentru astfel de bunătăţi culinare. Balul de la Târgu Jiu a ajuns la a şasea ediţie, care a fost considerată şi cea mai bine organizată de până acum. „Eu vin la balul acesta încă de la început, am fost la toate cele şase ediţii, dar vânător sunt doar de 4 ani. Adică la două ediţii am fost doar pentru că mi-a plăcut să fiu alături de cei cu care am merg şi vânez împreună”, a mărturisit unul dintre petrecăreţi. Organizatorul Dumitru Vasilescu a precizat că petrecerea de acum vine după ce s-a închis sezonul de vânătoare. „Sunt participanţi din toate colţurile ţării la ediţia din acest an. Au venit oameni de la Constanţa şi Giurgiu, din Maramureş până în Caraş Severin. Balul atrage tot mai mulţi participanţi de la an la an şi asta ne bucură. Am primit telefoane de la nenumărate persoane care ar fi dorit să vină dar pentru care nu mai aveam locuri. Au atras probabil şi artiştii, dar şi meniul. La mai multe specii vânătoarea s-a terminat pe 28 februarie şi balul acesta a reuşit să ne strângă pe toţi la un loc. Aici reuşim să povestim cum a fost sezonul de vânătoare, un sezon, de altfel, bun, cu vânat suficient şi sperăm ca şi următorul sezon să fie cel puţin la fel”, a declarat Dumitru Vasilescu. Printre meseni au fost şi politicieni care au onorat invitaţiile făcute de organizatori, primarul Marcel Romanescu, de exemplu, fiind prezent împreună cu viceprimarul Bogdan Bejinaru şi Adrian Dăianu, directorul „Edilitara”. La o altă masă a fost senatorul Ion Iordache şi primarul de la Rovinari – Robert Filip, senatorul fiind proprietarul unui vast domeniu de vânătoare la Turceni. El a precizat însă că de câţiva ani nu mai este vânător şi că nu este interesat să „vâneze” nici măcar funcţii politice. „Nu mai vânez de câţiva ani. Cresc animale, îmi plac animalele, dar rămân alături de vânători pentru că eu cred că acest sport poate să aducă multe beneficii judeţului nostru şi României, la modul general. Avem un areal foarte bogat, avem o geografie a terenului foarte bună şi exemplare valoroase, de aceea cred că putem face un turism cinegetic extraordinar pentru judeţul nostru. E un sport care poate ajuta inclusiv la dezvoltarea ecnomică a judeţului”, a menţionat politicinul.

About autor