Ziua Mondială a Apei: Fiecare gest conteaza! Fă şi tu un gest cât de mic!


Administraţia Bazinală de Apă Jiu: Într-o singură zi s-au stâns 49 tone şi peste 265 saci de deşeuri de pe malurile râurilor administrate
Ziua Mondială a Apei: Fiecare gest conteaza! Fă şi tu un gest cât de mic!

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Jiu au continuat astăzi, 23 martie a.c., seria acţiunilor de salubrizare a râurilor prinse în calendarul evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Apei 2023 a cărei temă este „Fă schimbarea pe care tu ţi-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”.
Plecând de la tema aleasă în acest an de către Organizaţia Mondială a Apei, “Fiecare gest contează!” , prin acţiunile de salubrizare desfăşurate în ultimele săptămâni, gospodarii apelor doresc să atragă un semnal de alarmă tuturor cetăţenilor privind schimbarea pe care o putem aduce fiecare şi de care natura şi lumea are nevoie. “Mai mult, orice gest de economisire a apei sau de grijă pentru apă este o schimbare pe care o putem face în stilul nostru de viaţă. Amplificate, toate acestea sunt cheia adaptării noastre la evoluţia pe care o are natura prin manifestările ei extreme”.
Cei peste 70 de angajaţi ai instituţiei, din cele două subunităţi, Sistemele de Gospodărire a Apelor Dolj şi Gorj, au colectat, în câteva ore, peste 50 tone de deşeuri de pe malurile a şase cursuri de apă.
Igienizarea a început încă de dimineaţă, pe malurile fluviului Dunărea, râurilor Jiu, Amaradia, Baboia, Şuşiţa şi barajului Fântânele, astfel:
• malul fluviului Dunărea, zona Port Rast, aval şi amonte de Pod. Formaţia Dunăre- Bistreţ a strâns manual 65 de saci de deşeuri.
• barajul Fântânele de unde Formaţia Desnăţui a colectat 22 saci cu deşeuri selectate ce au fost transportate la punctele de colectare ale Primăriei Radovan.
• pârâul Baboia, zona Siliştea Crucii. Formaţia Desnăţui a colectat manual 42 saci cu gunoi selectat, aceştia fiind depozitaţi în punctul de colectare al comunei Siliştea Crucii.
• râul Amaradia, zona Troaca. Formaţia Robăneşti a desfăşurat acţiunea de igienizare atât manual, cât şi mecanic cu ajutorul unui buldoexcavator şi o autobasculantă. S-au adunat din această zonă 30 de saci deşeuri şi autobasculanta de 24 tone.
• râul Jiu, zona amonte şi aval pod Bucovăţ şi pârâul balta Alba, zona Şcolii. Au fost colectati 30 saci gunoi.
• râul Şuşiţa, zona localităţii Ursaţi, Târgu Jiu, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj strângand o basculantă de 25 tone şi 75 saci cu pet-uri şi deşeuri menajere, materiale de construcţii pe care oamenii le aruncă pe malul apei, fără să se gândească că acestea poluează.
Pe lângă pet-uri, doze, hârtie, colegii au găşit pe malurile râului cauciuc de maşină, lemn provenit de la mobilă, burete-tapiţerie scaun, materiale textile.
#Noi, gospodarii apelor #PăstrămApeleCurate, voi?

Compartimetul Relaţii cu Presa

About autor