Suntem alături de CEO !


COMUNICAT DE PRESĂ

Filiala Gorj a Partidului Alternativa Dreaptă constată cu regret greşelile fatale comise de actuala Coaliţie în gestionarea crize energetice, greşeli ce au şi vor avea efecte negative extreme asupra sectorului minier din Oltenia.
Reducerea producţiei din sectorul carbonifer din Oltenia, fie că este vorba de închidere de mine sau de o pretinsă „conservarea” a lor va duce la:
- diminuarea substanţială a potenţialului energetic al zonei şi implicit al ţării;
- imposibilitatea asigurării nevoilor de bază ale majorităţii cetăţenilor judeţului, atât în viitorul apropiat cât şi pe termen mediu sau lung.
- afectarea profundă a unităţile de producţie ale judeţului nostru şi implicit a diferitelor categorii profesionale sau sociale ce sunt deja supuse unor riscuri crescute, prin însuşi contextul economic actual defavorizant.
În consecinţă cerem tuturor partidelor politice:
- asumarea interzicerii reducerii producţiei miniere în perioada actuală precum şi în viitorul apropriat;
- începerea unei tranziţii treptate către alte forme de producere a energiei doar în momentul în care se oferă soluţii alternative viabile şi cu condiţia oferirii de alternative profesionale similare pentru lucrătorii din sectorul minier al Olteniei.
- păstrarea pe perioada existenţei resurselor de cărbune în Oltenia a unei producţii energetice strategice de bază.
Considerăm că actuala situaţie energetică a ţării provine din indiferenţa, incapacitatea, iresponsabilitatea actualei Coaliţii de guvernământ şi cerem măsuri urgente pentru rezolvarea eficientă şi durabilă a acesteia!
Cu respect îndreptăm România !

Biroul de Presă al Partidului Alternativa Dreaptă – Filiala Gorj.

About autor