Drum judeţean reabilitat, în comuna Crasna


Consiliul Judeţean Gorj a finalizat reabilitarea sistemului rutier pe drumul judeţean DJ 665 C din comuna Crasna. Obiectivul de investiţie a fost finanţat cu fonduri alocate din bugetul propriu al judeţului Gorj şi a vizat modernizarea a 5,2 km.
Valoarea totală a proiectului a fost de 14.353.869,23 lei fără TVA din care: lucrări executate: 14.195.596,17 lei fără TVA, proiectare :148.318,32 lei fără TVA, asistenţă tehnică din partea proiectantului: 9.954,75 lei fără TVA.
Pentru realizarea principalelor categorii de lucrări de reabilitare a sistemului rutier s-a intervenit cu operaţiuni de aşternere mixtură asfaltică (strat bază, strat de legătură şi strat de uzură). S-a realizat amenajarea acostamentelor (balast şi piatră spartă), amenajarea drumurilor laterale şi a podeţelor aferente acestora, execuţia de podeţe transversale, amenajare acces proprietăţi, şanţuri din beton precum şi şanţuri de pământ dar şi amenajare zid de sprijin pe coloane Benotto.
Totodată, în scopul asigurării unor condiţii de trafic moderne au fost amenajate platforme şi staţii transport în comun, au fost executate marcaje longitudinale şi transversale fiind prevăzute indicatoare pentru semnalizare pe verticală.
BIROUL DE PRESĂ

About autor