Regulament nou referitor la parcările de reşedinţă


Comunicat
Primăria Municipiului Târgu Jiu anunţă cetăţenii care au instalat dispozitive antiparcare că acestea trebuie demontate şi înlăturate până cel mai târziu la sfârşitul acestui an.
Conform noului regulament referitor la parcările de reşedinţă, începând cu anul 2022 se va încheia un nou contract de parcare pe o perioadă de 5 ani.
Vor exista doua forme de contract:
a) contract pe o perioadă de 16 ore pe zi, în care beneficiarul va avea locul asigurat între orele 16:00 şi 08:00. El poate ocupa locul respectiv şi în afara acestui interval, dar dacă îl părăseşte, acesta poate fi ocupat de o alta persoană, fără a depăşi, însă, intervalul 08:00-16:00. Beneficiarii acestui contract vor plăti o taxă de 10 lei pe lună (120 de lei pe an).
Nerespectarea programului în care este permisă parcarea gratuită atrage sancţiuni între 200 şi 500 de lei.
b) contract care rezerva locul beneficiarului 24 de ore din 24. Locurile acestor beneficiari vor fi marcate cu roşu, iar aceştia vor plăti o taxă de 30 de lei pe lună (360 de lei pe an).
Marcarea fara drept a locului de parcare in culoarea roşie atrage o sancţiune in valoare de 2500 de lei şi pierderea locului de parcare.
Cererile pentru parcări se primesc în continuare la Primăria Municipiului Târgu Jiu, la Centrul de Informare a Cetăţeanului.
Noul regulament referitor la parcări poate fi descărcat de aici:

https://targujiu.ro/dm_tgjiu/portal.nsf/atasament/ADF06C9D43EA47F2C22587AB00363EDD/$FILE/regulament%20parcari.pdf?Open

De asemenea, acesta urmează a fi distribuit in perioada următoare la toate asociaţiile de proprietari unde va putea fi solicitat de cetăţeni.
Biroul de presă

About autor