Primarul Filip, mândru de sportivii din Rovinari!

Primarul Robert Filip are numai cuvinte de laudă pentru sportivii care evoluează la clubul din oraş, mândria sa fiind de data aceasta doi boxeuri pe care i-a medaliat. Edilul a promis chiar şi un premiu substanţial în bani, în aşa fel încât pugiliştii să se simtă în continuare motivaţi atunci când intră pe ring şi îşi propun să îşi zdrobească adversarii. „Andrei Musteţ şi Ianis Diaconu sunt doi dintre talentaţii sportivi legitimaţi la secţia de box a Clubul Sportiv “ Jiul Rovinari 2016”, iar anul acesta, cei doi ne-au reprezentat cu cinste la mai multe competinţii la nivel naţional şi internaţional, respectiv Campionatul Mondial din Polonia şi Campionatul European de Tineret din Muntenegru. La această competiţie, desfăşurată la Budva – Muntenegru, Andrei Musteţ a reuşit să obţină medalia de bronz, fiind singurul sportiv din lotul României care a reuşit să obţină o medalie. Aşadar, de vineri, 12 noiembrie 2021, vitrina cu trofee a CS “Jiul Rovinari 2016” s-a îmbogăţit cu încă o medalie. Cu această ocazie, i-am înmânat tânărului Andrei Musteţi o diplomă şi o plachetă omagială în semn de recunoştinţă pentru rezultatele obţinute, dar şi promisiunea că, în scurt timp, cu sprijinul Consiliului Local al Oraşului Rovinari, să îi acordăm un substanţial premiu în bani. Totodată, am făcut promisiunea că noi, ca autoritate, vom depune toate eforturile pentru ca acest club sportiv să beneficieze în continuare de o mai mare susţinere financiară”, arată primarul într-o postare pe reţelele de socializare. Bucuria lui Filip e cu atât mai mare cu cât cluburi mult mai cunoscute din ţară au bugete mult mai mari, dar nu reuşesc să aibă performanţele rovinărenilor. „Nu e de neglijat faptul că marile cluburi din ţară, cu bugete de zeci de ori mai mari, nu au reuşit performanţele înregistrate de sportivii rovinăreni, ceea ce denotă o dăruire şi o disciplină sportivă ieşită din comun a băieţilor noştri. Şi, dacă tot vorbeam despre disciplină, trebuie să amintesc faptul că cei doi sportivi, Andei şi Ianis, pe lângă competiţiile şi antrenamentele uneori extenuante, au reuşit să răspundă cu succes şi multor altor îndatoriri. Familie, prieteni, şcoală. Astfel, cei doi au susţinut anul acesta şi examenul de bacalaureat, examen pe care l-au promovat cu bine, un motiv în plus să îi felicit din toată inima.
Un merit extraordinar pentru aceste performanţe şi pentru parcursul sportiv al celor doi îl are maestrul Marius Nicu, pe care îl felicit în aceeaşi măsură şi pe care îl asigur de întregul meu sprijin.
Premierea de vineri nu reprezintă însă o evaluare a întregului an sportiv şi asta pentru că, până la finalul lunii decembrie vor mai avea loc încă 4 competiţii naţionale. Este vorba despre Campionatul Naţional de Seniori de la Tg-Mureş şi Campionatul Naţional de Juniori de la Brăila din această lună, dar şi Campionatele Naţionale de Cadeţi şi U 22 ce vor avea loc în luna decembrie”, a mai spus Filip, care i-a asigurat pe sportivi că vor avea permanent un sprijin din partea sa.

About autor