CONFERINŢĂ NAŢIONALĂ ORGANIZATĂ DE INSTITUTUL DE CERCETĂRI SOCIO-UMANE „C.S. NICOLĂESCU-PLOPŞOR” AL ACADEMIEI ROMÂNE, DIN CRAIOVA

Înfiinţat la Craiova în urmă cu 56 de ani, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor” al Academiei Române a organizat manifestări ştiinţifice care au oferit prilejul propriilor cercetători, dar şi celor din alte instituţii oltene, din centre din România şi din străinătate să-şi prezinte rezultatele obţinute în urma activităţii de cercetare, să intre în dialog unii cu alţii.
Ţinând cont, pe de o parte, de tradiţia institutelor de cercetare din sistemul Academiei Române de a organiza periodic manifestări ştiinţifice de interes regional, naţional sau internaţional, iar pe de altă parte de nevoia de promovare a rezultatelor proiectelor de cercetare, Institutul de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopşor” al Academiei Române din Craiova organizează cea de-a doua ediţie a conferinţei anuale, cu titlul: Comunităţi umane, modernizare şi urbanizare în sud-vestul României, 21-22 octombrie 2021.
Conform programului afişat pe site-ul Institutului (icsu.ro), deschiderea oficială a evenimentului care îşi propune să promoveze dialogul interdisciplinar va avea loc joi, 21 octombrie, începând cu ora 10. Dezbaterile vor continua vineri, 22 octombrie, începând cu ora 9. Lucrările acestei conferinţei se vor desfăşura pe mai multe secţiuni: ISTORIE ŞI ARHEOLOGIE, VIAŢĂ COTIDIANĂ ŞI EVOLUŢIE SOCIO-ECONOMICĂ, STUDII CULTURALE, PRACTICI POLITICE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE.
La conferinţă participă cercetători de profil variat, reprezentanţi ai insituţiilor, societăţilor şi revistelor academice care vor aborda subiecte de actualitate şi de mare interes. Comunicările ştiinţifice vor fi prezentate pe platformă on-line, ca şi la ediţia din 2020.

cercetător ştiinţific III, dr. Loredana-Maria Ilin-Grozoiu
Purtător de cuvânt al ICSU „C.S. Nicolăescu-Plopşor” Craiova

About autor