Palmaresul Festivalului lăutarilor de la Bolboşi

Cea de-a 34-a ediţie a Festivalului lăutarilor de la Bolboşi a avut loc pe joi, 14 septembrie 2023, de la ora 16.00. Ca în fiecare an, pe scena din aer liber amplasată în Dumbrava Ohaba, cele mai bune tarafuri au fost premiate de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Primăria şi Consiliul Local Bolboşi.
Iată care au fost câştigătorii la Secţiunea tarafuri tradiţionale:
Marele Trofeu a fost câştigat de către Taraful lui „Florin Enoiu” de la Godineşti.
Taraful a fost format din Florin Enoiu la vioară, Ion Piţigoi la braci, Robert Popescu la bas, Gabi Enoiu Muscurici, voce, iar rapsod a fost Ion Piţigoi.
Premiul I a fost câştigat de către „Ion Pobirci” din Godineşti. Taraful a fost format din: Pobirci Ion la vioară, Pobirci Adrian la bas, Pobirci Gigel la chtară, Pobirci Izabela voce. Rapsozi ai acestui taraf a fost Silică Buzner şi Elisaveta Buzner.
Premiul II anul acesta a fost câştigat de către taraful Gabi Burner din Tismana.
Componenţa acestui taraf a fost formată din Vică Argint la vioară, Piţigoi Leonard la bas, Mihu Daniel la chitară, Gabi Buzner voce, iar rapsozi au fost Cristina Strinu şi Maria Strinu.
Premiul III a fost câştigat de către taraful Pobirci Constantin din Runcu. Taraful a fost format din Pobirci Constantin la vioară, Mitică Lătăreţu la braci, Sabin Sticăfir la contrabas şi Milica Pobirci voce.
Şi taraful Mornea Constantin din Tismana a câştigat menţiune. Acesta a fost format din Mornea Constantin la vioară, Julea Ion la braci, Pobirci Pantelimon la braci, Pobirci Florin la bas şi Maria Mornea la voce.
Secţiunea rapsozi
Premiu I a fost acordat rapsodului Ion Piţigoi.
Premiul II a fost câştigat la această secţiune de către rapsodul Cristi Cătăroiu.
Premiul III a fost câştigat de rapsodul Izabela Pobirci, iar menţiunea la această secţiune a fost câştigată de către Gabi Enoiu.

About autor