Încã o anchetã pentru un bebeluş mort la spital

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţã Târgu Jiu a demarat  o anchetã internã, dupã ce pãrinţii unui bebeluşmort imediat dupã naştere i-a acuzat pe medici cã nu au fãcut tot ce a depins de ei pentru salvarea copilului. Pãrinţii s-au plâns de faptul cã fetiţa lor, nãscutã vie, a decedat la scurt timp de la naştere, tatãl, Elvis Bãlãşoiu, spunând cã a apucat sã-i facã soţiei o fotografiei cu nou-nãscutul în viaţã. Bãrbatul afirmã cã, la scurt timp, fetiţa sa a murit, el fiind informat cã ar fi avut probleme la naştere, motiv pentru care a primit nota trei.

„Soţia mea era în travaliu, urma sã nascã, iar ei i-au fãcut antibiotic şi nu ştiu ce injecţii şi de aia s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu a avut probleme cu sarcina, totul a decurs normal, am venit cu ea vinerea trecutã la spital pentru cã i s-a rupt apa şi ne-am dat seama cã urma sã nascã. A şi nãscut, i-am fãcut o pozã cu fetiţa în braţe, iar dupã cinci minute doctorii ne-au spus cã sunt nişte probleme şi nu ne garanteazã nimic pentru ea”, spune tatãl fetiţei decedate.

Bãrbatul afirmã cã medicii i-au spus cã el şi soţia ar trebui sã facã nişte analize suplimentare, pentru a vedea dacã starea lor de sãnãtate nu este de vinã pentru ce s-a întâmplat, lucru cu care el nu este de acord. „Puteau sã o salveze dacã se mişcau mai repede. Mi-au ţinut soţia în travaliu ore în şir, fãrã sã intervinã. Le-am cerut elicopter, au spus cã nu au, cã încearcã sã facã rost de o ambulanţã mai dotatã de la Craiova, dar tot nu au gãsit şi, astfel, eu mi-am pierdut copilul”, afirmã bãrbatul.

Managerul spitalului, Vasile Stãnculete, medic ginecolog de profesie, afirmã cã realizarea unei injecţii cu antibiotic nu poate avea astfel de consecinţe fatale, conducerea Spitalului urmând sã lãmureascã împrejurãrile în care s-a produs decesul printr-o anchetã internã. În ancheta respectivã este implicat şi Colegiul Medicilor Gorj, instituţie care mai are în cercetare cazurile altor patru bebeluşi morţi în ultimul an la spitalele din Novaci şi Târgu Cãrbuneşti şi în care trei medici sunt cercetaţi pentru decesele respective. Unul dintre medici este implicat în trei astfel de anchete, moartea bebeluşilor fiind investigatã de aproape un an şi de Parchetul de pe lângã Tribunalul Gorj, cercetãrile nefiind finalizate din lipsa unor expertize de specialitate.

About autor