A fost muşcată de câinii vecinilor!

Prin clipe de groază a trecut o femeie din Fărcăşeşti, care a fost atacată de câinii unor vecini din apropiere. Doi rotweilleri s-au năpustit pe ea chiar când încerca să iasă pe poartă afară din curte pentru a merge până la un magazin. Câinii sunt singuri, stăpânii fiind plecaţi din ţară, de hrana lor ocupându-se o rudă a proprietarilor. De regulă sunt legaţi în vecinătatea casei, dar nu se ştie deocamdată cum au scăpat de lanţurile de la gât şi au ajuns să atace prima persoană pe care au întâlnit-o pe stradă.

Ana Temelie şi-a văzut pur şi simplu moartea cu ochii, după ce a fost pusă la pământ de animalele care şi-au înfipt colţii în ea. „Un pas am apucat să fac la poartă ca să ies din curte, că ei erau aici. Căţeaua a mârâit la mine, m-a apucat de picior, m-a muşcat de câteva ori, iar apoi am simţit cum îmi curge sânge. A dat cu mine în canalul de la poartă, am căzut în fund şi, de frică, m-am lăsat uşor pe spate. I-am văzut pe amândoi cum veneau spre mine să mă ia de piept sau de faţă, nu mai ştiu pentru că m-am apărat cu mâna şi m-au muşcat de mână. Curgea sânge peste tot. Un fost coleg care mă ştia de când lucram aici la mină m-a auzit ţipând şi a sărit cu un par de a dat câinii la o parte. Mă omorau aici şi mă lăsau lată, dacă nu interveneau oamenii. Am discutat cu cei care au sărit să mă apere şi mi-au povestit că nu mai ştiam ce fac, aşa de speriată eram”, a povestit femeia.

Soţul acesteia a fost cel care a sunat la 112 după Ambulanţă, imediat după ce, la rândul său, a fost sunat şi anunţat de cele întâmplate. „M-a sunat un fost coleg de-al ei să îmi spună ce s-a întâmplat şi eu, ştiind cât de periculoşi sunt câinii, am sunat după salvare fără să mai stau pe gânduri că mi-am dat seama cât e de grav. Hainele ei sunt franjuri, norocul e că au auzit-o oamenii ţipând şi au apucat să sare ca s-o ajute. Câinii ăştia care au atacat-o sunt dintr-ăia dedicaţi trup şi suflet stăpânului. Pentru ei nu există altcineva. Te dărâmă dacă te prind. Sunt bestii. Eu nu m-am certat cu vecinii, pot să îşi mai ia zece dacă vor, dar să îşi facă gard, să aibă grijă de ei. Dacă prindeau copii sau nu erau oamenii să sară în ajutor despre ce vorbeam acum?”, spune Dumitru Temelie, soţul victimei.

În urma incidentului respectiv poliţiştii au deschis un dosar penal, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu menţionând că cercetările vizează comiterea infracţiunii de neluare a măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin. Fapta respectivă este pedepsită de legislaţia în vigoare cu amendă sau închisoare de până la 3 ani.

About autor