Campania ,,Vrei să fii poliţist? Hai să ne cunoaştem!” iniţiată şi derulată de poliţiştii hunedoreni

Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară în colaborare cu alte structuri ale poliţiei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, au iniţiat campania ,,VREI SĂ FII POLIŢIST? HAI SĂ NE CUNOAŞTEM!” care se va desfăşura pe parcursul lunii martie a acestui an.
Prin derularea acestei campanii se urmăreşte promovarea profesiei de poliţist, precum şi prevenirea delincvenţei juvenile prin stimularea elevilor în adoptarea unor comportamente şi conduite sociale în conformitate cu legislaţia aflată în vigoare.
Una dintre principalele activităţi ale acestei campanii educative, a constat în selectarea a 6 elevi, din clasa a XII-a, înscrişi la Colegiul Tehnologic ,,Transilvania” Deva, care şi-au exprimat intenţia de a participa la o astfel de campanie şi totodată au obţinut media 10 la purtare în ciclul de învăţământ liceal.
Astfel, în data de 19.03.2024, cei şase elevi au fost primiţi de poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, unde au avut posibilitatea să poarte discuţii cu poliţiştii din cadrul mai multor structuri (Serviciul Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic şi Serviciul Pregătire Profesională). Poliţiştii acestor structuri au prezentat aspecte specifice domeniului lor de activitate şi o parte din tehnica aflată în dotare (pistolul radar, autospeciale aparţinând poliţiei, trusa criminalistică, autolaboratorul criminalistic etc.), ceea ce a contribuit la crearea unei imagini cât mai complexe şi complete asupra profesiei de poliţist.
Tot în cadrul acestei campanii, în perioada 18-25.03.2024, vor fi organizate o serie de activităţi în cadrul orelor de curs, destinate elevilor din clasele a XI – a şi a XII – a, cu scopul promovării profesiei de poliţist şi prezentării ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Elevii vor obţine informaţii cu privire la avantajele profesiei de poliţist, aptitudinile necesare exercitării unei astfel de meserii, condiţiile de admitere şi de studiu, astfel existând posibilitatea de a avea o opţiune în plus atunci când se vor decide în privinţa propriei cariere.
Ultima activitate din cadrul acestei campanii, se va desfăşura în data de 25.03.2024, începând cu ora 11.00, în incinta Palatului Copiilor din municipiul Deva, când toţi copiii, însoţiţi de părinţi, bunici, profesori sau prieteni, sunt aşteptaţi de poliţiştii hunedoreni să sărbătorească împreună ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE.
Aici, cei mici vor avea ocazia să-i cunoască pe poliţişti, care le vor prezenta specificul activităţii structurilor de poliţie, vor putea să vadă autospeciale de poliţie (ale structurilor de ordine publică, rutieră, protecţia animalelor, acţiuni speciale, criminalistică) şi vor fi întâmpinaţi cu multe alte surprize.
COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

About autor