SALONUL DE PICTURĂ ARTE MICI”- eveniment clandestin de pată, formă şi culoare – ediţia a VII-a 2016

Cu toate că societatea românească este imprevizibilă se lasă mânjită de cultură. Mai mult, un strop de cultură nu dezbină, ci doar uneşte orgolii, ambiţii, care scot în evidenţă frumosul, interesantul, spectaculosul, originalitatea şi puritatea.

Salonul de Pictură „ARTE MICI” este un eveniment clandestin de pată, formă şi culoare. A fost o reacţie şi o alternativă. Este un unicat.

Chiar dacă lucrările prezente la Salonul de Pictură „ ARTE MICI” sunt realizate de ,,prichindei”, acestea au ( pe lângă tumult, calităţi şi efecte) multă, multă puritate.

Acum şapte ani, la 25 martie, lua fiinţă Salonul de Pictură „ ARTE MICI” cu un format neobişnuit al geografiei de organizare şi expunere : sediul Poliţiei municipiului Motru ( spaţiul nefiind ales întâmplator ci datorită aniversării a 188 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române şi ca un semnal faţă de atitudinea neobişnuit de refractară a unor reprezentanţi ai culturii gorjene care tratează arta ca un pamflet cotidian, punând în spaţiul artistic evenimentele din lumea politică).

A fost o reacţie împotriva la ceva, o alternativă a spontaneităţii şi a fanteziei. O evadare, o eliberare de regulile impuse, a fost un simbol de Buna-Vestire a Poliţiei Române.

Anul acesta au fost înscrişi peste 500 de artişti, care au pus pe hârtie, pânză sau carton propria personalitate, care exprimă perspectiva spaţiului unde trăiesc. Ei au inventat o lume unică, cu întâmplări banale ridicate la nivel de simbol, cu personaje care fac incursiuni în fantasticul ironiei şi umorului …

Spre deosebire de alte manifestări de arta, Salonul de Pictură „ARTE MICI” (eveniment clandestin de pată, formă şi culoare) este un eveniment important, care şi-a făcut loc în agenda culturală internaţională, fiind dedicat artiştilor români de pretutindeni, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

Este o mişcare artistică care va lua o şi mai mare amploare în ediţiile viitoare, pe fiecare an, de Buna-Vestire a Politiei Române

Florin Preda-Dochinoiu

  • SALONUL DE PICTURĂ ARTE MICI”- eveniment clandestin de pată, formă şi culoare – ediţia a VII-a 2016
  • ARTIŞTI ÎNSCRIŞI ÎN CONCURS
    Categoria 3-6 ani: 82
    Categoria 7-10 ani: 207
    Categoria 11-15 ani: 229

Total 518 artişti:
România: 446
Republica Moldova: 61
SUA: 3
Australia: 2
Spania: 2
Austria: 1
Germania: 1
Portugalia: 1
Suedia: 1

MEMBRII JURIULUI: Nicolae Maniu (Paris, Franţa),dr. Ioan Traian Mârza (Alba-Iulia, România), Michael Lassel (Fürth, Germania), Claudia Mandl (Montreal-Canada), Alexandra Maciac (Veneţia, Italia), Daciana Ungureanu (Novaci, România) şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România)

FESTIVITATEA DE PREMIERE:  sâmbătă 26 martie 2016, ora 12.00, la Catedrala Ortodoxă Motru

VERNISAJ: după festivitatea de premiere, la ora 14, la Casa de Cultură Motru

 

 

 

 

 

About autor