Liber pe Transalpina. Se circulă cu o singură restricţie!

Traficul rutier a fost reluat luni în mod oficial pe Transalpina, după ce o comisie tehnică prezentă pe cea mai înaltă şosea din ţară a luat decizia de a redeschide circulaţia. Comisia i-a inclus nu doar pe reprezentanţii Drumurilor Naţionale, pe cei ai Poliţiei Rutiere, ci şi pe prefecţii de Gorj şi Vâlcea, ambii dându-şi acceptul ca şoseaua să fie redeschisă traficului imediat. Ca urmare, a fost devansat termenul de 1 iunie, deşi drumarii vor mai avea de lucru până atunci cel puţin pe marginea şoselei. Există locuri în care încă mai cad pietre de pe versanţi, iar echipele de intervenţie trebuie să fie prezente acolo pentru a înlătura orice pericol potenţial.

„Sunt zone în care grohotişul cade, cad şi bolovani, dar avem utilajele pe drum permanent. Vor fi şi în zilele următoare, iar verificările se vor face de cel puţin 2 ori pe zi sau de câte ori este nevoie. Lucrăm doar cu utilajele noastre pentru a le asigura turiştilor care vin aici cele mai bune condiţii de trafic”, a menţionat Tudor. Şeful lui de la Craiova, Bogdan Bratu, a menţionat că le-a atras atenţia drumarilor de la Districtul Rânca să fie prezenţi pe teren ori de câte ori situaţia o impune, mai ales că atunci când plouă torenţial pot să fie căderi de pietre. „S-au montat indicatoarele rutiere, s-a verificat parapetele de protecţie, totul e ok, se poate circula în condiţii de siguranţă maximă”, a menţionat şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

Anul acesta aduce însă o bucurie şi pentru proprietarii de microbuze sau turiştii care pot veni în vacanţă la munte cu astfel de mijloace de transport. Limita de gabarit a fost mărită de la 3,5 tone la 7 tone, dar sunt menţinute interdicţiile de deplasare între orele 20.00 şi 07.00, când se consideră că e periculos să mergeţi pe Transalpina, mai ales dacă vă prinde şi furtuna pe timp de noapte. Ieri după-amiază, imediat după ridicarea restricţiilor, primi turişti şi-au şi făcut apariţia, nu că în zilele anterioare aceştia nu ar fi trecut pe acolo. Câţiva nemţi au venit cu motocicletele şi erau încântaţi de ceea ce au văzut. „De la Sibiu venim şi ne place foarte mult acest drum. Pentru motociclete este nemaipomenit. Peisajele sunt absolut superbe şi ne gândim deja să mai revenim aici în anii următori”, a spus unul dintre turiştii nemţi.

About autor