România candideazã la preşedinţia Federaţiei Europene de Minifotbal

Bucureşti, 20 Martie 2012

 

                Preşedinţii celor 15 federaţii de minifotbal de pe continent se vor reuni, în perioada 23 – 25 Martie 2012, la Praga, pentru a pune bazele Federaţiei Europene de Minifotbal. În cadrul reuniunii din Cehia vor avea loc alegeri pentru desemnarea primului comitet executiv al noii structuri care va avea în componenţã 7 membrii. Rãzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, va candida pentru preşedinţia noului organism de conducere şi coordonare a minifotbalului pe plan european.

“Semnarea acordului de la Praga reprezintã un moment istoric pentru România, dar şi pentru întregul continent. Am agreat ideea uniunii pentru a avea o forţã considerabilã. Aşa cum în urmã cu peste 50 de ani se puneau bazele Uniunii Europene, astãzi aceleaşi valori şi principii le împãrtãşim cu toţii în ceea ce va reprezenta Federaţia Europeanã de Minifotbal. Am ales Praga pentru semnarea acestui act de fondare pentru cã Cehia reprezintã un model al minifotbalului european, având peste 70.000 de jucãtori legitimaţi. De asemenea, a contat enorm factorul psihologic. Praga reprezintã un spaţiu cu o încãrcãturã emoţionalã deosebitã. Ţãrile semnatare ale acestui protocol n-au uitat importanţa istoricã a <<Primãverii de la Praga>> şi, în consecinţã, au ales sã continue fenomenul şi în domeniul sportului. Înfiinţarea Federaţiei Europene constituie cel mai amplu proiect destinat dezvoltãrii sportului de masã pe continent, dupã cãderea comunismului”, a declarat Rãzvan Burleanu.

Minifotbalul va trece astfel într-o altã dimensiune. Ţãrile semnatare ale actului fondator al Federaţiei Europene de Minifotbal – Cehia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Italia, Kazahstan, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Slovenia, Moldova, Marea Britanie şi România – au înţeles rapid cã succesul enorm la care a ajuns minifotbalul trebuie concretizat şi la nivel administrativ.

În prezent, peste 500.000 de europeni practicã minifotbalul într-un cadru organizat, jucat dupã aceleaşi reguli, principii şi valori, exclusiv din plãcerea practicãrii acestui sport.

Deşi ţãrile din vestul Europei au o tradiţie mai îndelungatã în ceea ce priveşte organizarea minifotbalului şi, implicit, numãrul de jucãtori participanţi, România este un model pentru întreaga Europã prin valoare, seriozitate, consecvenã şi dezvoltare rapidã a acestui sport demarat la nivel naţional în 2007. Astfel, Federaţia din România organizeazã campionate de minifotbal în 36 de judeţe, pentru un numãr de peste 30.000 de jucãtori amatori. Explozia fenomenului minifotbal în ţara noastrã are ca dovadã şi cele douã titluri europene câştigate de echipa naţionalã a României în 2010, la Bratislava, şi în 2011, la Tulcea.

Pentru mai multe informaţii nu ezitaţi sã ne contactaţi:

E-mail: office@campionateminifotbal.ro tel.: 0723.16.50.32 sau 0741.799.932

Rãzvan Burleanu, Preşedinte – Federaţia de Minifotbal din România

Tags:

About autor