Poliţişti din Gorj într-o anchetã cu doi morţi la Mehedinţi

Un apel de urgenţã dat marţi la 112 de un bãrbat din judeţul vecin i-a pus în stare de alertã pe poliţiştii din Motru şi pe criminaliştii de la Târgu Jiu. Vocea respectivã anunţa cã nu departe de râul Motru, în localitatea Meriş, din Mehedinţi, a descoperit o maşinã arsã complet, în care s-ar afla cadavrul carbonizat al unei persoane. În mod normal poliţiştii de la Drobeta Turnu Severin ar fi trebuit anunţaţi, dar apelurile de urgenţã nu ţin cont de împãrţirea administrativã, fiind dirijate automat spre cea mai apropiatã unitate de Poliţie care poate interveni, în acest caz fiind vorba despre Motru, la fel cum se întâmplã cu apelurile primite de pe Transalpina de la şoferi cu probleme, solicitãrile lor fiind dirijate spre Novaci.

În cazul de faţã poliţiştii din Motru, în frunte cu comandatul Cornel Ionete, s-au deplasat de urgenţã la Meriş, acolo sosind puţin mai târziu şi criminaliştii de la nivelul IPJ Gorj. Au venit, bineînţeles şi echipaje de la Strehaia şi Drobeta Turnu Severin, zeci de oameni ai legii împânzind zona în care se desfãşura ancheta. Agitaţia era maximã pentru cã apelul primit la 112 s-a dovedit a fi mai mult decât adevãrat. În maşina fãcutã scrum se putea vedea trupul carbonizat al unei persoane, cel mai probabil al unui bãrbat. Era între scaune, ca şi cum ar fi încercat sã fugã din calea flãcãrilor. Surpriza cea mare a fost însã pentru anchetatori în momentul în care au deschis portbagajul. Au dat peste un alt cadavru carbonizat, cel mai probabil o femeie.

Cercetãrile au luat atunci o altã întorsãturã şi s-au derulat pe parcursul a câtorva ore bune, de abia spre searã anchetatorii plecând spre casã. Surse judiciare spun cã deocamdatã s-a stabilit doar cã maşina sport era înmatriculatã în Bulgaria, iar în calcul sunt luate toate variantele posibile, de la o rãzbunare în stil mafiot la un banal accident ce s-a soldat cu declanşarea unui incendiu, în urma cãruia victimele au rãmas blocate în maşinã, una dintre ele încercând sã iese pe la portbagaj, fãrã sã reuşeascã sã-l deschidã însã. Localnicii spun cã locul este vestit pentru faptul cã, fiind izolat, aici diferiţi bãrbaţi, inclusiv din Motru, care calcã strâmb în relaţiile conjugale, vin cu maşinile şi cu amantele pentru câte o partidã de amor, fiind siguri cã nu-i vede nimeni în mijlocul naturii. Varianta respectivã pare sã fie cea mai solidã, dacã ţinem cont cã, înainte cu puţin timp de închiderea ediţiei, anchetatorii au confirmat cã unul dintre cadavre i-ar aparţine unui tânãr de 28 de ani din Filiaşi. Acesta avea o iubitã din Gorj şi, cel mai probabil, a venit cu ea la Meriş pentru o noapte „fierbinte”, acasã fiind cãsãtorit.

Tags:

About autor