Tineri arestaţi pentru o crimã macabre

Doi tineri din Târgu Jiu au fost reţinuţi de poliţişti, ulterior fiind arestaţi preventiv, fiind consideraţi suspecţii principali în cazul crimei produse sâmbãtã la marginea oraşului, unde un bãrbat de 40 de ani a fost gãsit decedat în curtea casei sale, având mai multe lovituri în zona capului. Conform anchetatorilor, fiica de 16 ani a lui Ion Ciocea, şi prietenul acesteia, de 19 ani, Ionuţ Brânzan, au premeditat faptele întrucât bãrbatul nu era de acord cu relaţia dintre ei doi, mai ales dupã ce tânãrul postase pe internet fotografii indecente cu fata.

„Mobilul crimei îl reprezintã neînţelegerile dintre tatã şi fiicã. Tatãl nu era de acord cu relaţia fiicei cu iubitul. Familia este şi ea dezorganizatã, mama fiind plecatã la muncã în Italia. Fiica a precizat la audieri cã tatãl era foarte exigent”, a spus procurorul Daniela Mursoniu, din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Gorj. Conform acesteia, la audieri, cei doi tineri nu au recunoscut iniţial faptele, dar, înainte de a fi prezentaţi la Tribunal cu propunere de arestare preventivã ambii au mãrturisit ceea ce au fãcut.

„Faptele au fost cu premeditare. L-au aşteptat la colţul casei şi l-au lovit cu o barã de fier în cap. L-au lovit pânã când corpul a rãmas inert”, a menţionat procurorul de caz. Cei doi tineri sunt acuzaţi de omor calificat, faptã pedepsitã cu închisoarea pe viaţã, pedeapsa putând fi însã mai blândã în cazul fiicei victimei, aceasta fiind minorã la momentul producerii crimei. Interesant este cã fata învãţa foarte bine şi avea note mari la şcoalã, în timp ce prietenul ei era de un nivel mediocru, lucru care nu l-a împiedicat s-o convingã pe aceasta sã comitã o asemenea crimã.

Tags:

About autor