BAH TV-ul lui Potârcã şi-a oprit emisia

Singurul post de televiziune pe care romii îl avea pentru ei şi care emitea în limba lor majoritatea programelor a tras obloanele şi nu mai emite. Patronul de la BAH TV, Constantin Ninel Potârcã, recunoaşte, fãrã mare entuziasm, cã greutãţile financiare l-au determinat sã renunţe la acest proiect la care a ţinut foarte mult. Afaceristul din Meteor chiar debutase la propria televiziune ca solist, el cântând în iarnã, în ţigãneşte, melodii specifice etniei. Promitea atunci cã va face şi emisiuni în calitate de realizator, dar, între timp, procurorii nu i-au dat pace nicio clipã, iar firmele sale au avut probleme din ce în ce mai mari, banii alocaţi pentru BAH TV epuizându-se în aceastã varã.

Postul de televiziune emitea on-line pe internet, nefiind inclus în grila de programe a operatorilor de cablu din România. Pe pagina oficialã de internet a televiziunii nu se vede mira sau purici, ca atunci când picã semnalul, dar este evident pentru orice vizitator cã nu mai existã nici un fel de emisiuni difuzate fie mãcar şi în reluare.

 

Experţii fug de dosarele lui Potârcã

Fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcã, spune cã la aproape doi ani de zile de la reţinerea sa de cãtre Poliţie şi Parchet în douã dosare de evaziune fiscalã, unul dintre dosare încã nu este finalizat, iar în celãlalt anchetatorii cautã experţi contabili de prin ţarã ca sã demonstreze cã el ar fi pãgubit bugetul de stat. Preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi, afaceristul din Meteor îi acuzã pe anchetatori cã au fãcut atâtea presiuni asupra experţilor din judeţ încât prin Gorj nu mai existã nimeni dispus sã se implice în dosarele sale.

„Trei experţi aus pus pânã acum cã nu existã prejudiciu şi cã Potârcã nu e evazionist, iar procurorii au decis sã-i ancheteze şi pe aceştia, pe motiv cã m-ar ajuta pe mine, deşi ei spuneau adevãrul. Acum domnii procurori cautã experţi prin alte judeţe, lucru care nu mã deranjeazã, pentru cã ştiu cã nu am pãcãlit statul şi nu am fãcut evaziune. Mã deranjeazã presiunile pe care le fac asupra acestor oameni pentru ca sã îi influenţeze şi sã mã gãseascã cu vreo vinã ceva. Îi asigur eu pe aceşti domni cã nu o sã mã las învins şi cã aşa cum am demonstrat la instanţe şi am câştigat procese în care mã acuzau de evaziuni de sute de miliarde de lei vechi, aşa o sã dovedesc şi cã sunt nevinovat în aceste dosare. Din pãcate vor trece ani de zile pânã se va încheia tot acest bâlci”, spune afaceristul din Meteor.

Tags:

About autor