Marele Trofeu SIMFEST 2022 a plecat în Ucraina

Ediţia a XIX-a a a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST 2022 s-a încheiat sâmbãtã, 3 septembrie, cu Gala Laureaţilor pe scena mare a Teatrului Ariel
Marele Premiu SIMFEST, în valoare de 2000 de euro, s-a acordat producţiei Mother of Apostles, autor Dmytro Ovechkin, din Ucraina.
Premiul pentru Documentar, în valoare de 1000 de euro, s-a acordat producţiei Heartbeat, autoare Monica Franco, Portugalia.
Ambele premii au fost oferite de Uniunea Producãtorilor de Film şi Audiovizual din România.
“Festivalul SIMFEST este un festival cultural important, este important pentru spectatorii care vin sã vadã aceste filme, este important pentru creatorii de producţii audiovizuale, care se pot confrunta şi vedea pe de altã parte ce fac confraţii lor, dar este important şi pentru tineri, care se pot afirma în lumea aceasta a filmului la SIMFEST”, a transmis Lucian Ionicã, preşedintele juriului.
Decernarea premiilor a fost presãratã cu trei momente artistice. Unul dintre momentele muzicale a fost oferit de Cvartetul TIBERIUS, care a interpretat Devertimento în Fa Major de Wolfgang Amadeus Mozart. Rodrigo Fonti şi Doina Enache au încântat publicul cu douã momente core-grafice pe ritmurile tangoului argentinian. Bas-baritonul Marius Goşa, solist vocal la Opera Naţionalã din Timişoara, a dãruit spectatorilor un colaj muzical realizat din fragmente din opere celebre.
Lista completã a premiilor:
La categoria ŞTIRI anul acesta s-a acordat o menţiune pentru grupajul de ştiri de la televiziunea RTS din Drobeta Turnu Severin.
Premiul pentru VIDEOCLIP s-a acordat producţiei Uprooted, Ucraina, autori: Andrei Gavriss, Konstantin Koval.
Premiul pentru ANIMAŢIE s-a acordat producţiei Shakespeare for all ages, autori Hannes Rall, Germania.
Premiul pentru Creaţie Studenţeascã, Domeniul Ficţiune a fost acordat producţiei Vlada goes to London, autor: Arti Savchenko, Israel. De asemenea, la aceeaşi categorie s-a acordat o menţiune producţiei – First, autor Adam Hartwinski, Polonia.
Premiul pentru Creaţie Studenţeascã- Domeniul Nonficţiune merge în Slovacia, fiind acordat producţiei Longlive Death, autor Robo Mihaly.
Premiul pentru Film Turistic s-a acordat producţiei Supermatch, autor Pavel Cherepin, Ucraina.
Premiul pentru Reportaj Tv s-a acordat producţiei Story of Lily Ebert, autor Peter Berecz, Ungaria.
Premiul pentru Film Documentar s-a acordat producţiei Heartbeat, autoare Monica Franco, Portugalia.
Premiul pentru Film Portret s-a acordat producţiei The adverntures of Saul Bellow, autor Asaf Galay, Statele Unite ale Americii.
Premiul Special pentru Promovarea Drepturilor Omului s-a acordã producţiei The Dark Way, autor: Anahid Davari, Iran.
Premiul Special pentru Aflarea Adevãrului s-a acordat producţiei “În cãutarea inginerului Dragomirescu”, autor Dragoş Zãmoşteanu, România.
Premiul Pentru Scurt Metraj, Domeniul Ficţiune, s-a acordat producţiei A dead sea, autor Nahd Bashier, Palestina.
Premiul pentru Lung Metraj s-a acordat producţiei Boulevard, autor Artur Wierzbicki, Polonia.
Premiul Special al Juriului s-a acordat producţiei – Zero: the cyber spirits, autor Yugao Zheng.
Premiul UNIREA s-a acordat producţiei Ciao Patricia, autor Sergiu Ciorescu, din Republica Moldova.
Marele Premiu şi Trofeul Festivalului s-a acordat producţiei Mother of Apostles, autor Dmytro Ovechkin, din Ucraina.

About autor