Iulie, 2022 MindHub, reţeaua internaţională de şcoli de cursuri de programare pentru copii şi adolescenţi, anunţă reînceperea Şcolii de Vară în centrele sale din România. Cu ajutorul tehnologiei, copiii pot descoperi lumea roboticii în cadrul unor workshop-uri de artă şi creativitate, de programare şi explorare a naturii.
Pe întreaga perioadă a verii (iulie-august), părinţii interesaţi pot opta pentru tabere organizate de centrele MindHub din Bucureşti (3 centre), Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Constanţa şi Arad. Taberele, adresate copiilor cu vârste între 6 şi 11 ani, cuprind module axate pe diverse tematici, ce se pot derula, la alegere, timp de una, două, trei sau patru săptămâni.
Costurile taberelor MindHub variază în funcţie de perioadă, de tematică sau de centrul ales. Acestea pornesc de la 300 de lei (tarif pentru o săptămână/participant) şi pot ajunge la 1.360 lei (tarif pentru 4 săptămâni/participant) pentru programele ce se derulează timp de jumătate de zi, în timp ce programele complete, de o zi întreagă, au preţuri care variază între 700 lei (o săptămână/participant) şi 3.100 lei (4 săptămâni/participant). Grupele cuprind 6-8 copii/atelier, în funcţie de tematică şi de vârsta participanţilor. Lista completă a centrelor şi a opţiunilor poate fi consultată aici.
Programare, sport şi activităţi în natură
Şcoala de Vară cuprinde programe (zilnice sau pentru jumătate de zi, la alegere) concepute să se desfăşoare săptămânal, de luni până vineri, între 8.30. şi 18.30 (în funcţie de modul), ce au la bază cursuri de programare organizate cu ajutorul jocurilor şi roboţilor, dar şi laboratoare de artă şi creativitate, de explorare a naturii, planetelor şi corpului uman – toate adaptate în funcţie de vârstele cursanţilor.
La finalul atelierelor de programare, copiii pot face mişcare în aer liber practicând sporturi precum fotbalul, baschetul sau tenisul. În plus, de anul acesta vor fi introduse şi cursuri de dans.
În fiecare săptămână sunt organizate ieşiri în aer liber, în funcţie de tematica acelei săptămâni. La Constanţa, spre exemplu, centrul MindHub organizează ateliere la malul mării. Începând de anul acesta, şcoala de vară MindHub va cuprinde un număr sporit de proiecte de codare, care-i vor familiariza pe cei mici cu principiile de bază ale programării.
”Toate cele şase ediţii ale Şcolii de Vară de până acum s-au dovedit a fi de mare succes, datorită combinaţiei atractive de ateliere de programare şi robotică cu activităţi în aer liber, care le-a oferit copiilor ocazia să socializeze şi să facă mişcare în timpul liber. Dovadă că, de la an la an avem un număr sporit de părinţi interesaţi să-şi înscrie copiii”, a declarat Polly Yankova, fondatoarea reţelei MindHub. Potrivit acesteia, peste 1100 de copii au participat la taberele şcolii de vară MindHub din România în 2021, în vreme ce anul acesta numărul celor înscrişi va fi de peste 2000 de participanţi.
Învăţare prin joacă
Fascinaţia copiilor pentru jocuri de construcţie se poate transforma într-o pasiune cu multe beneficii pentru tot restul vieţii. Părinţii pot exploata cu succes nevoia de a crea şi explora a copiilor lor pentru a-i atrage spre cursurile de programare şi robotică. Aici, în grupuri mici, prin joc, copiii îşi dezvoltă aptitudini tehnice esenţiale pentru job-urile viitorului, în care programarea şi manipularea roboţilor vor fi la mare căutare.
E un tip de socializare foarte preţios, în care copii de numai 6-7 ani învaţă să colaboreze şi să împărtăşească ceea ce ştiu. Spre deosebire de orele de la şcoală, concentrarea e maximă pe tot parcursul sesiunii şi e complet voluntară. În timp, acest antrenament al răbdării şi concentrării îi va ajuta să aibă o capacitate tot mai mare de a se concentra asupra sarcinilor mai complexe, inclusiv la şcoală.
Despre MindHub
MindHub este o reţea internaţională de şcoli de cursuri de programare pentru copii şi adolescenţi. Reţeaua a pornit în Bulgaria, extinzându-se în Europa şi SUA în sistem de franciză. În prezent, MindHub operează peste 40 de centre din nouă ţări: România, Bulgaria, Belgia, Finlanda, Estonia, Macedonia, Danemarca, Olanda şi SUA.
În Romania, MindHub este prezentă din 2019, iar astăzi numără 11 centre în Bucureşti, Constanţa, Arad, Baia Mare, Iaşi, Craiova şi Timişoara.
MindHub îi ajută pe copii să stăpânească fundamentele competenţelor digitale, predând programarea într-o manieră prietenoasă şi orientată spre cei mici, lucru care le sporeşte interesul pentru tehnologie. Cursurile reţelei folosesc o diversitate de instrumente, jocuri şi medii, care îi ajută să înveţe cu mult interes. Printre acestea se numără Minecraft, Dash & Dot, Sphero, Scratch, Tynker, Hopscotch, Micro:bit, Roblox, KODU şi HTML, CSS şi Python – pentru adolescenţi.
Şcoala de Vară MindHub: tabere în care copiii învaţă robotică şi programare, practică sporturi şi explorează natura
Posted in: Arhiva
– Posted on 10 July 2022