Informare Salvamont

Vineri 8 aprilie ora 11,00 la sediul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj va avea loc deschiderea oficială a Centrului Naţional de Analiză a Datelor Salvamont-Vodafone, dispecerat care, pe baza unor echipamente de înalta tehnologie şi inteligenţă artificială, poate analiza şi identifica prezenţa umană în imaginile surprinse cu ajutorul dronelor folosite de către echipele de căutare-salvare.
Prin abordarea la nivel national a zonelor de cautare aero acest proiect este unic la nivel european , fiind implementat pana acum doar in alte 4 tari din Europa si doar la nivel local sau regional.
La ora 8,30 in zona Dealul Târgului va avea loc, pentru presă, o demonstraţie de căutare cu drone ale cărei rezultate vor fi prezentate în cadrul evenimentului de la ora 11.
Între orele 13-18 la sediul Salvamont din strada Victoria nr 7A se va organiza ”Ziua porţilor deschise” şi toţi cei interesaţi vor putea vizita Baza centrală de intervenţie Salvamont, vor putea vedea echipamentele de intervenţie şi vor putea solicita informaţii despre acestă activitate.

Prof. Sabin Cornoiu
Preşedinte Salvamont România
Director Serviciul Public Judeţean Salvamont Gorj
Mob. +4 0722211042 Fax . +4 0372251619
România

About autor