„Sabotaj” PSD în comuna de domiciliu a lui Ponta

Primarul PSD din comuna Baia de Fier, în care îşi are domiciliul premierul Victor Ponta, îl acuzã pe predecesorul sãu în funcţie, coleg de partid, cã l-a „sabotat” la referendumul de duminicã, pentru a obţine un procent de sub 50% la prezenţa alegãtorilor la urne. Cei doi protagonişti ai scandalului au rãmas în conflict încã din campania electoralã, disputele dintre ei fiind departe de a se încheia, la fel cum se întâmplã între Ponta şi Bãsescu.

Primarul în funcţie Dumitru Turbãceanu, preot pânã la alegerile locale din 10 iunie, spune cã doar jumãtate dintre votanţi s-au prezentat la urne, localitatea având un procentaj final de 59% pentru cã pe listele electorale au votat peste 300 de persoane. Turbãceanu spune cã o parte dintre localnici au fost plecaţi în strãinãtate sau pe munte la cules de afine, dar şi cã mulţi nu au ieşit la vot fiind îndemnaţi de fostul primar Constantin Mihuţescu sã rãmânã acasã. „Fostul primar, în loc sã punã umãrul, le-a spus oamenilor sã stea acasã. M-a sabotat, ca sã zic aşa, pentru cã doar el şi soţia au venit la vot, în rest, nimeni din rândul apropiaţilor sau angajaţilor pe care îi au. O grãmadã de la partid nu m-au ajutat în aceastã campanie, mai ales cei care îi sunt apropiaţi lui. Eu am alergat acum prin comunã ca atunci când am ieşit primar”, declarã primarul Turbãceanu, care, dupã alegerile din 10 iunie, s-a înscris în PSD şi a devenit şef al filialei Baia de Fier, în locul lui Constantin Mihuţescu.

Fostul primar Constantin Mihuţescu respinge acuzaţiile şi spune cã nici primarul în funcţie şi nici nimeni altcineva de la partid nu i-a solicitat sprijinul pentru a se implica în mobilizarea alegãtorilor la urne. „Eu mi-am vãzut de treburile mele, dacã ei au considerat cã nu au nevoie de mine în aceastã campanie electoralã. Nu eu sunt cel care nu l-am susţinut acum pe primar, ci cei care l-au ajutat pe 10 iunie sã câştige alegerile. A avut atunci sprijin ca independent de la PDL şi PPDD, iar acum, cu boicotul, el s-a trezit aproape singur”, afirmã fostul primar al comunei Baia de Fier.

Proprietar al unei terase situate în apropiere de Peştera Muierilor, Mihuţescu afirmã cã el a fãcut ce-a putut şi le-a recomandat turiştilor sã meargã la vot. „Sunt sute de oameni care au votat pe liste suplimentare şi asta le mai ridicã procentajul, cã altfel erau jos de tot. Aproape toţi turiştii care au venit la Peştera Muierilor i-am îndrumat şi spre secţia de votare, aşa cã sã nu îmi spunã mie de sabotaj pentru cã vina e a lui cã la vot au venit doar 48% din oamenii comunei”, declarã Mihuţescu.

Fostul primar Constantin Mihuţescu a candidat pe 10 iunie pentru un al patrulea mandat, atunci inclusiv premierul Victor Ponta venind la Baia de Fier pentru a vota şi a-l susţine, alegerile fiind însã câştigate de preotul Dumitru Turbãceanu. Preotul a renunţat ulterior la bisericã, iar de curând a fost desemnat de şefii PSD Gorj sã conducã filiala localã din Baia de Fier a Partidului Social Democrat, relaţiile sale cu Mihuţescu rãmânând tensi-onate.

Tags: ,

About autor