Expoziţii la Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea, în cadrul Festivalului Artelor Vizuale “GORJFEST”


Comunicat de presă

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj a organizat joi 7 octombrie 2021, începând cu ora 16.00, la vernisarea Salonului Naţional de Fotografie în cadrul celei de-a XXXII-a ediţie a Festivalului Artelor Vizuale “GORJFEST”. Evenimentul a fost iniţiat de Teodor Dădălău şi Ion Cepoi în primăvara anului 1990, ca Salon Naţional de Imagini Document (fotografie şi film documentar). De-a lungul anilor zeci de artişti (pictori, sculptori, fotografi, creatori de film documentar) din peste 40 de ţări ale lumii au venit la Târgu Jiu pentru a participa la “GORJFEST”.
Ediţia din acest a GORJFEST a început în data de 7 septembrie 2021, la Galeria Artcor din Chişinău, cu vernisarea unei expoziţii de pictură, grafică, fotografie şi sculptură „Columna neamului românesc de la Ştefan cel Mare la Constantin Brâncuşi” şi se va încheia în data de 30 octombrie 2021 cu vernisarea unei mari expoziţii la Târgu Jiu.
Iubitorii de frumos care vor participa la vernisarea Salonului pot vedea şi expoziţia care a fost vernisată la Chişinău şi care acum se află la Sala ”Florin Isuf” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, dar şi o mică selecţie a fotografiilor care au fost expuse anul trecut în cadrul GORJFEST în holul instituţiei.
Vineri, 8 octombrie 2021, Salonul Naţional de Fotografie a fost vernisat şi la Giardini di Zoe din satul Banpotoc.
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj organizează până în data de 30 octombrie 2021 mai multe expoziţii la Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea, în cadrul Festivalului Artelor Vizuale “GORJFEST”.

About autor