”Serile la Brădiceni”


Comunicat de presă
În acest an, cea de-a XXV–a ediţie a Atelierului naţional de poezie ”Serile la Brădiceni” se va desfăşura miercuri 8 septembrie 2021 la Brădiceni în comuna Peştişani.
Înfiinţat de Ion Cepoi în 1997, cu sprijinul colonelului Constantin Codiţă, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj şi conceput ca un prilej de dialog şi de schimb de idei între creatori şi exegeţi contemporani din domeniul poeziei, Atelierul ”Serile la Brădiceni” îşi propune recunoaşterea poeţilor şi criticilor autentici cu scopul de a le pune în valoare opera.
Se vor acorda două premii naţionale: Premiul Naţional pentru poezie, atribuit unui poet român consacrat, respectiv Premiul Naţional pentru critica poeziei care se atribuie unui exeget specializat în critica literară. Se vor acorda, de asemenea, un numar de 12 diplome “Prietenii Serilor la Brădiceni” unor personalităţi culturale din România.
Ca în fiecare an se desfăşoară un podium poetic „Poetul este un rege şi i se cuvine un tron” moderat de scriitorii Ion Cepoi şi Ion Popescu-Brădiceni. Poeţii vor recita din noile lor cărţi, iar criticii literari îşi vor lansa propriile apariţii editoriale.
Laureaţii şi invitaţii participă la Biserica monument din Brădiceni, la ora 10, la o slujbă, apoi evenimentul se va desfăşura conform programului.
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Peştişani, Biserica Brădiceni, Uniunea Scriitorilor din România şi Grupul de Scriitori din Cenaclul „Serile la Brădiceni” au reuşit ca prin această manifestare să creeze un mai mare impact asupra poeziei. Tot miercuri, 8 septembrie 2021, la Brădiceni se vor lansa revistele Antemeridian&Postmeridian (an 7, nr. 18/2021), Miracol de Brădiceni (nr. 26/20219, Caietele Columna (nr. 3/2021), Literatura şi Arta Cuvântului Serile la Brădiceni (Colecţia 2021, Volumul II, 273 pagini), „Ceaşca de cafea”(nr.215/2021) şi Portal Măiastra, nr. 1-2/2021.
Premiul naţional de poezie în sumă de 1000 lei, atribuit unui poet român consacrat va fi acordat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.
Premiul Naţional pentru critica poeziei în sumă de 1000 lei, atribuit unui exeget specializat în critica poeziei va fi acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.
Daniela Gapşea, purtător de cuvânt al CJCPCT Gorj – 0762701136

About autor