TOAMNA’ 32 sau despre podul de artă de la Târgu Jiu la Chişinău şi înapoi

“Gorjfest 2021! Un Festival cât 32 de toamne!
32 de toamne cu miros de gutui luminând în cerdac şi soare cuibărit leneş în struguri! Cu mere roşii, verzi ori galbene ca luna, străluminând ca nişte globuri fermecate în bradul de Crăciun!
32 de toamne cu prietenii şi prieteni pe viaţă înfrăţiţi în minunea de a putea dărui tuturor o parte din liniştea sufletului lor!
Gorjfest 2021! Podul de artă care se întinde de la Târgu Jiu la Chişinău în numele aceleiaşi istorii şi care se întoarce mereu cu dorul aceleiaşi istorii!
Gorjfest! Un Festival cât 32 de toamne!”
*
“Niciodată toamna n-a fost mai frumoasă
Sufletului nostru doritor de vise,
Sub fereastra lunii, flori de chiparoasă
Amiros a vremuri niciodată-apuse!

Totdeauna toamna n-a avut alt rost
Decât să picteze pe cer înstelat
Poduri pentru oameni ce mereu au fost
Fraţi de la întâiul sfânt descălecat!”
ION CEPOI
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Academia de muzică, teatru şi arte plastice Chişinău, Galeria de artă „ARTCOR” şi Giardini di Zoe, Banpotoc vă invită la vernisarea expoziţiei „Columna neamului românesc de la Ştefan cel Mare la Constantin Brâncuşi”. Evenimentul, care face parte din seria de manifestări ale celei de-a XXXII-a ediţii a Gorjfest va avea loc marţi 7 septembrie 2021, începând cu ora 17.00, la Galeria de artă ARTCOR- Centrul Industriilor Creative din Chişinău.
Expun artişti din România şi Republica Moldova! Iată câteva nume: Cornel Vana, Florin Hutium, Oara Larisa Mindoiu, Petrica Birău, Luminiţa Fuiorea, Ilie şi Daniel Alexandru, Codruţ Duduman, Corina Perianu, Gelu Costea, Liliana GALOR, Aura Stoienescu, Eric Perjovschi, Vladimir Lozovanu, Vasile Sitari, Victoria Sclifos, Felicia Saviţkaia, Gheorghe Lisiţa, Alavatchi Alexandr, Dmitri Saviţki, Ilinca Baraghin, Iarîna Saviţkaia Baraghin, Maria Stoian, Ion Brodeală, Grigore Haidău, Romulus Harda, Gheorghe Tarna şi Vasile Pop Negresteanu.
Expoziţia conţine pe lângă lucrările de pictură şi lucrări de sculptură semnate de: Costel Păun, Traian Duţă, Daniel Alexandru şi Alexei Vidraşco, dar şi fotografii semnate de: Tara Marinel, Ştefania Laza, Remus Badea, Romeo Ionete, Sebastian Luca şi Gil Diaconescu.
Expoziţia va putea fi văzută de iubitorii de artă timp de 10 zile. Timp de mai bine de o lună, în cadrul ediţiei din acest an a GORJFEST vor fi mai multe expoziţii în ţară, dar şi în străinătate. Totul se va încheia cu o mare expoziţie la Târgu Jiu, în a doua jumătate a lunii octombrie. Toţi cei care expun sunt foşti partipanţi la ediţiile anterioare ale taberei.
“Dintotdeauna şi pentru totdeauna, arta zideşte prietenii şi, mai ales, uneşte destine, oameni şi proiecte care pleacă în lume şi se întorc de fiecare dată acasă, în sufletul celor hărăziţi de Dumnezeu cu miracolul creaţiei! Adâncă plecăciune tuturor!” ION CEPOI

About autor