Marin Cazacu şi Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia, pe 20 august, în Parcul Coloanei fără sfârşit

În data de 20 august, de la ora 20:00, în Parcul Coloanei fără Sfârşit din Târgu Jiu va putea fi urmărit un nou eveniment muzical deosebit : concertul Marin Cazacu şi Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia din cadrul seriei Turnee de poveste la Târgu Jiu. Programul va cuprinde lucrări de mare popularitate din repertoriul românesc şi internaţional printre care Dans ţărănesc de Constantin Dimitrescu, Oblivion şi Libertango de Astor Piazzolla, Mambo de Wilhelm Kaiser Lindemann, Vals de Dmitri Schostakovich şi refrene de neuitat în aranjament pentru ansamblu de violoncele precum Ramin Djawadi (aranjament Dan Variu) – Game of Thrones, Suită folclorică românească (aranjament Radu Sinaci şi Marin Cazacu), Bohemian Rhapsody – Freddie Mercury/ I.Teodorescu/ Andrei Tudor, Michael Jackson – Smooth Criminal, Andrew Lloyd Webber/Radu Sinaci – Fantoma de la operă şi nu numai.
Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale româneşti din ultimii 15 ani şi s-a format la iniţiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România. În anul 2001, concertul susţinut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” s-a bucurat de un mare succes. Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violoncelişti au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa. În 2013 şi 2018, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată în două concerte extraordinare alături de 100 de violoncelişti. În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susţinut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România şi străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi la Paris, Ziua Culturii Naţionale, Gala premiilor UNITER, Hope Concert 2015, 2016, 2107 şi 2018, Violoncellissimo la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul în 2019-2021. În 2019 Violoncellissimo a susţinut primul turneu naţional, sub titlul Clasic la puterea a treia, continuat prin evenimente similare în 2020 şi 2021.
Mari evenimente muzicale naţionale se opresc pentru o seară la Târgu Jiu, din iunie până în septembrie, aducând public şi muzicieni alături, pentru a trăi pe viu emoţia artistică, vegheaţi de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi.
Pianul călător, Orchestra Metropolitană Bucureşti, Vioara lui Enescu, Violoncellissimo, Duelul viorilor vă invită la întâlnirea cu muzica bună în Parcul Coloanei fără sfârşit.
De-a lungul ediţiilor anterioare, toate aceste evenimente reunite sub genericul Turnee de poveste s-au dovedit autentice poveşti de succes de anvergură naţională şi chiar internaţională. Drumul nu a fost uşor, efortul însă a meritat din plin, pentru că peste tot sălile sau spaţiile în aer liber au fost neîncăpătoare pentru numărul mare de spectatori veniţi la concerte.
Pentru prima oară ele ajung la Târgu Jiu în cadrul simbolic al trilogiei ansamblului monumental creat de Constantin Brâncuşi, compus din Coloana Infinitului , Poarta sărutului şi Masa tăcerii, mai exact în Parcul Coloanei fără Sfârşit.
Organizatorii evenimentului, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu se adresează prin aceste evenimente numărului mare de iubitori de frumos din oraş, care au astfel posibilitatea de a participa la reale evenimente prin intermediul acestor proiecte.

Program :
5 iunie – Pianul călător
26 iunie – Orchestra Metropolitană Bucureşti, dirijor Daniel Jinga
2 iulie – Vioara lui Enescu
20 august – Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia
28 septembrie – Duelul viorilor

Organizator : Primăria Municipiului Târgu Jiu şi Consiliul local al Municipiului Târgu Jiu
Producător : Pro Contemporania
Coproducător : The Culture Club

About autor