COLOCVIILE BRÂNCUŞI


Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu Jiu organizează, în zilele de 8 şi 9 iulie 2021, COLOCVIILE BRÂNCUŞI, manifestare care continuă seria programelor dedicate Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”.
Joi, 8 iulie, de la ora 16, la Casa Grădinarului din Parcul central, va fi vernisată expoziţia de grup „Identităţi vizuale”, al cărei curator este prof. Vasile Fuiorea, preşedintele Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Expun 22 de artişti plastici din cadrul filialei.
La Galeriile Municipale de Artă din strada Traian, cu începere de la ora 17, va avea loc vernisajul expoziţiei „Spectrul speranţei 2”, a pictorului Marcel Bunea. Acesta este profesor universitar titular la Facultatea de Arte Plastice din cadrul UNARTE Bucureşti. În cei peste 45 de ani de activitate, Marcel Bunea a fost prezent la galeriile şi muzeele de artă din ţară şi din străinătate cu zeci de expoziţii personale şi de grup.
Tot în aceeaşi zi, de la ora 18, la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” din strada Geneva, iubitorii de artă pot participa la vernisajul expoziţiei de pictură, grafică, gravură şi ceramică: „Stylistique”, un proiect coordonat de Zuzu Caratănase şi Doru Strîmbulescu. Curatorii expoziţiei sunt Răzvan Dragoş şi Ovidiu Ionescu. Cuvântul de deschidere va fi rostit de criticul şi istoricul de artă Pavel Şuşară. În continuarea aceluiaşi eveniment, cei prezenţi vor putea audia un recital de chitară clasică susţinut de chitaristul Laurenţiu Topală. Acesta este redactor şi producător muzical la Trinitas TV şi Radio Trinitas. A absolvit Academia de Muzică “G. Musicescu” din Chişinău, specializarea interpretare instrumentală – profesor de instrument (chitară).
Parteneri ai manifestării sunt Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” şi Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România.
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Internaţional, TVR Craiova , modernism.ro, Leviathan şi Intell News.
Informaţii suplimentare despre evenimente se găsesc în programul manifestării.

About autor