Drumul spre Rovinari începe sã semene a şosea

Şoferii care au drum zilele acestea spre Rovinari vor avea ocazia sã constate cã drumul european ce leagã municipiul Târgu Jiu cu oraşul amintit nu mai este atât de plin de gropi, aşa cum a fost în ultimii ani.

O echipã de drumari îngreuneazã un pic traficul, dar nimeni nu se supãrã pentru cã lucreazã la astuparea gropilor din carosabil. Şoseaua cu pricina începe sã semene din nou a drum circulabil, deşi denivelãri şi gropi vor mai fi şi în continuare, condiţiile de deplasare fiind însã mult mai bune decât cele cu care ne-am obişnuit în ultimii ani. Tronsonul respectiv face parte din porţiunea de drum european Rovinari – Bumbeşti Jiu, porţiune care trebuia modernizatã de vreo cinci ani de zile de cãtre o firmã din Ungaria.

Tronsonul dintre Rovinari şi Filiaşi este la standarde europene, lucrãrile începând odatã cu cele ale ungurilor, spaniolii care au lucrat aici dovedind cã se pot face şi la noi şosele de calitate. Problema drumului plin de gropi a fost sesizatã şi de reprezentanţii autoritãţilor judeţene fostului premier Emil Boc şi actualului prim-ministru Victor Ponta, cel din urmã promiţând cã lucrurile se vor rezolva. În aceastã varã ar urma sã fie organizatã o nouã licitaţie pentru desemnarea unei firme care sã facã drumul, lucrãrile putând, teoretic, sã reînceapã din toamnã, pânã atunci mai fiind însã cale lungã.

Tags: ,

About autor