Primarul din Peştişani, încãtuşat la „concurenţã” cu Nãstase

Primarul comunei Peştişani a fost încarcerat în cursul serii de marţi, dupã ce un complet de judecãtori din cadrul Curţii de Apel Craiova a emis pe numele sãu mandat de arestare preventivã. La ora la care Florin Pavel lua contact cu celula în care va sta în urmãtoarele sãptãmâni, restul românilor aflaţi în libertate aveau parte de un alt spectacol pe cinste, arestarea lui Adrian Nãstase.

Edilul a fost în cursul zilei la Curtea de Apel Craiova, unde s-a judecat recursul înaintat de procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Gorj la decizia Tribunalului Gorj de continuare a cercetãrilor cu el în stare de libertate. La aflarea verdictului, primarul a venit singur la sediul IPJ Gorj, deşi iniţial se vorbea despre o echipã care sã îl salte de acasã. Pavel a depus luni jurãmântul de primar al comunei Peştişani, fiind ales pe 10 iunie pentru a treia oarã în aceastã funcţie. El este membru PNL şi s-a declarat nevinovat în aceastã anchetã.

Primarul a fost reţinut miercurea trecutã pentru 24 de ore, fiind acuzat de neglijenţã în serviciu, abuz în serviciu, abuz în serviciu în formã calificatã cu consecinţe deosebit de grave, precum şi luare de mitã. Dosarul în care el este cercetat a fost deschis dupã ce anchetatorii au aflat de la un cãmãtar din Târgu Jiu, arestat preventiv de la începutul lunii martie, cã firma acestuia a primit bani de la Primãria Peştişani deşi nu avea nici un contract cu instituţia publicã. Aristicã Doru Şerban, cunoscut ca Habitu, a primit banii în contul unui împrumut pe care i-l oferise omului de afaceri Dan Radu Floarea, finul lui senatorului Cãtãlin Voicu.

Floarea l-a denunţat pe Habitu pentru cã era ameninţat şi, dupã arestarea preventivã a bãrbatului acuzat de cãmãtãrie, spãlare de bani, şantaj şi evaziune fiscalã, au ieşit la ivealã şi mai multe presupuse nereguli, firma denunţãtorului beneficiind de un contract public de 15 milioane de lei pentru a realiza la Peştişani un campus şcolar.Procesul lui Aristicã Doru Şerban a început, marţi, la Tribunalul Gorj, denunţãtorul acestuia şi soţia sa comunicând instanţei cã solicitã, fiecare, daune civile de la cãmãtar în valoare de o jumãtate de milion de lei. Pânã sã vedem şi dacã instanţa va aproba daunele respective va mai trece ceva vreme, iar Peştişaniul se pregãteşte pentru sãrbãtoarea Nucului, programatã mâine, prima din ultimii 10 ani care are loc fãrã Florin Pavel la Primãrie.

About autor