Donaţie de 10.000 de lei pentru UPU Târgu Jiu

Veste financiarã nesperat de bunã pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţã Târgu Jiu, care pot folosi de acum încolo un aparat extrem de rar prin unitãţile sanitare din România, dupã ce o firmã privatã din municipiu a donat 10.000 de lei pentru rezolvarea problemei respective. Artego SA, nici nu se putea altfel, prin directorul general Viorel David (foto), a donat suma respectivã, cu care a fost achiziţionat un mandren cu camerã video pentru intubaţii dificile. Aparatul, un fel de tub cu camerã video, conectat la un monitor mobil, funcţioneazã wireless, adicã nu foloseşte cabluri sau alte fire pentru a transmite imaginile pe care medicii trebuie sã le vatã din gâtul unui pacient.

„Sunt zeci de cazuri anual în care nu e posibil sã vizualizezi unele traume din gâtul unul pacient implicat într-un accident, ca sã folosim un limbaj pe înţelesul tuturor, iar un astfel de aparat ne ajutã extraordinar de mult. Poate fi folosit inclusiv pe teren, pentru cã are acumulatori, şi, spre bucuria noastrã, putem spune cã doar la Bucureşti, Cluj şi în alte câteva mari centre universitare se aflã în dotarea medicilor. Acum îl avem şi noi şi asta graţie unui sponsor pentru care suntem recunoscãtori şi pe aceastã cale”, spune dr. Mady Huzu, şefa UPU Târgu Jiu.

Aparatul se aflã deja în dotarea Unitãţii de Primire Urgenţe, iar medicii îşi doresc sã aibã cât mai puţine cazuri în care sã-l foloseascã.

Tags: ,

About autor