Find Yourself

În perioada 01.07.2019 – 30.06.2020, Asociaţia Scout Society implementează proiectul “Find Yourself”, finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

În parteneriat cu alte patru organizaţii – Grupo Scout Eryteeia din Spania, Odred izvidjaca pomoraca Posejdon din Croaţia, CSOD din Slovenia si LUBLA din Cehia, Asociaţia Scout Society va organiza în perioada 15-26 iulie, la Novaci, un schimb de tineri, unde vor participa 40 de tineri si 5 lideri insotitori din cele 5 ţări.

Proiectul „Find yourself” a apărut datoritã problemelor care vizează sănătatea fizică si psihică la nivelul Uniunii Europene, dar şi global, şi din cauza lipsei incluziunii sociale, ca rezultat al subdezvoltării inteligenţei emoţionale, a empatiei şi a simţului civic.

Scopul acestuia este de a ajuta tinerii să îşi menţină sănătatea fizică şi mentală în parametrii optimi, de a îi mobiliza în practicarea sportului şi de a îi face să îşi conştientizeze propiile emoţii şi să lucreze cu ele. În ceea ce priveşte incluziunea socială, scopul proiectului este de a-i face pe participanţi să aibă mai multă bunatate, răbdare şi toleranţă cu cei din jurul lor, indiferent de situaţie, înţelegând că fiecare are probleme şi greutăţi.  Principalele obiective sunt: de a informa prin intermediul metodelor non-formale, cei 40 de tineri din cele 5 ţări cu privire la un stil de viaţă sănătos, la rezolvarea problemelor emoţionale, la protecţia împotriva problemelor psihice şi fizice şi la integrarea celorlalţi în comunitate.

În cadrul activităţilor organizate va fi încurajată dezvoltarea personală a celor 40 de tineri, prin asumarea unor experienţe si cunostinţe noi, stimulând şi implicarea tinerilor în rândul comunităţilor din care provin, prin aplicarea lucrurilor pe care le vor învăţa în proiect, în randul celor din jur.

Pe termen lung „Find Yourself” va încuraja dezvoltarea emoţională, fizică şi psihică a tinerilor, conştientizarea problemelor ce vizează sănătatea fizică şi psihică şi incluziunea socială.

About autor