Evaluarea activităţii desfăşurate de Jandarmeria Gorj în anul 2017

      Astăzi, 19 ianuarie 2017, începând cu ora 0900, în sala Maură a Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj, s-a desfăşurat ,,Şedinţa de evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj în anul 2017”.

La acest eveniment au participat dl. Florescu Ciprian Adrian – prefect al judeţului Gorj, dl. Popescu Cosmin Mihai–preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, dl. Romanescu Marcel Laurenţiu – primar al Municipiului Târgu-Jiu, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi militare din judeţul Gorj care colaborează şi cooperează cu Jandarmeria Gorj, domnul col. Robert Constantin Matei – director Direcţia Logistică din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, fiind prezenţi şi peste 50 de jandarmi gorjeni din toate structurile unităţii.

Activitatea a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, iar ulterior      inspectorul şef , col. Ţambrea Eugen, a prezentat sinteza evaluării activităţilor pentru domeniile de activitate din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, rezultatele obţinute în cursul anului 2017, iar la final a prezentat  principalele direcţii de acţiune pentru anul 2018.

 

Sintetizând materialul de evaluare, a rezultat următoarele:

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj a asigurat paza şi protecţia instituţională la 22 obiective date în competenţă, din care 17 obiective stabilite prin Hotărâre de Guvern, 2 obiective aparţinând M.A.I. şi 3 obiective aparţinând Jandarmeriei Române.

Pentru menţinerea ordinii interioare la sălile de judecată au fost folosiţi un număr de peste 1300 de jandarmi.

Au fost organizate şi s-au executat un număr de 308 transporturi de valori, 106 transporturi de produse cu caracter special şi 553 transporturi de corespondenţă clasificată, împreună cu Direcţia Judeţeană de Informaţii Gorj.

Paza, protecţia, supravegherea şi intervenţia pe traseul conductelor petroliere, administrate de SC Conpet SA s-a realizat pe lungimea celor peste 180 km de conducte, nefiind înregistrate sustrageri de produse petroliere din conducte.

Structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 270 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros, astfel: 110 misiuni la manifestări cultural-artistice, religioase, comemorative, 28 misiuni la manifestări sportive,

23 misiuni la manifestaţii de protest, 1 misiune pe timpul unei vizite oficiale, 88 misiuni pe timpul desfăşurării alegerilor locale parţiale, 20 misiuni pe timpul desfăşurării examenelor de Evaluare Naţională, Bacalaureat, Examen naţional de definitivare în învăţământ. Misiune executate s-au derulat fără incidente, cu respectarea legii de către participanţi, de colaborare cu forţele de ordine şi de evitare a violenţelor.

La nivelul inspectoratului au fost constituite un număr de 3331 rezerve şi patrule de intervenţie care au desfăşurat activităţi specifice pentru îndeplinirea misiunilor din competenţă, acestea executând 126 misiuni de intervenţie, la sesizările primite.

În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii stradale, jandarmii gorjeni au executat 4038 misiuni în sistem integrat, fiind constituite peste 10.000 de patrule mixte (jandarm-poliţist) pe raza judeţului Gorj (1092 misiuni în zonele montane Runcu, Tismana şi Rânca, 2161 misiuni în mediul urban, 711 misiuni în mediul rural), 74 alte misiuni.

În baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate între instituţia noastră şi alte instituţii, au fost executate 272 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională.

Au fost constatate în mod independent de către efectivele de jandarmi un număr de 86 fapte de natură penală cu 67 autori şi s-a contribuit la constatarea a 145 fapte de natură penală comise de 150 autori pe timpul misiunilor executate în sistem integrat cu poliţia, aplicarea a 1699 sancţiuni contravenţionale în valoare de 286.400 lei, fiind executate un număr de 940 mandate de aducere la solicitarea instanţelor de judecată din ţară, nefiind înregistrate probleme pe linia îndeplinirii acestei misiuni.

În scopul prevenirii faptelor antisociale au fost desfăşurate un număr de peste 600 activităţi preventive, atât de către efectivele proprii cât şi în colaborare cu instituţiile cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie şi în societate, fiind distribuite peste 5000 de materiale informative.    

    Informaţii suplimentare:

Colonel Ţambrea Eugen – inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, a menţionat:,,Efortul prioritar al structurilor unităţii a fost concentrat pentru realizarea obiectivului fundamental al instituţiei şi anume, apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private.

Ca obiectiv imperativ, noi trebuie să oferim societăţii garanţia legalităţii, corectitudinii şi imparţialităţii, clădite pe o cultură civică validă şi profesională corectă, cu respectarea valorilor morale, conştienţi fiind că cetăţenii aşteaptă un comportament obiectiv, echidistant, profesionist şi competent din partea noastră.

Prin valorile profesiei-ţinută, organizare, disciplină, temeritate şi iniţiativă, vom reprezenta permanent un punct de echilibru între cetăţeni şi instituţiile statului, derulându-ne activitatea în interesul comunităţii, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.”

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

About autor