Pompier plecat pe Godeanu ca să se sinucidă!

Un pompier militar din Padeş a dispărut duminică seara de acasă, iar luni seara, după 24 de ore de căutări intense, echipele pornite să îi ia urma au reuşit să îl găsească în viaţă. Bărbatul de 36 de ani a rătăcit pe munte în condiţiile în care afară au fost temperaturi şi de minus 10 grade noaptea, iar în zonă stratul de zăpadă se apropie de nivelul genunchiului. Interesant este că, înainte de a pleca de acasă, pompierul a fost observat de superiorii săi că are un comportament atipic, motiv pentru care l-au trimis la spital, acesta refuzând însă internarea.

Ilarion Nicuşor Arjocu lucrează de un deceniu la ISU Gorj, fiind pompier la Garda de Intervenţie Tismana. A trecut cu brio testele psihologice, iar până duminică toată lumea avea doar cuvinte de laudă pentru el. Colegii cu care era pe tură l-au văzut fără poftă de vorbă şi cu gândurile în altă parte, aşa că şi-au anunţat colegii, fără să bănuiască vreo clipă că peste câteva ore aveau să îl caute pe munţii din împrejurimile Padeşului. „În cursul zilei de duminică, 14 ianuarie a.c., acesta se afla în tura de serviciu. Încă de la primele ore după intrarea în tură, colegii au observat un comportament ciudat la acesta, fiind mai retras decât de obicei şi destul de abătut. Fiind îngrijorat de starea sa, şeful de tură a raportat comenzii ISU Gorj această situaţie, care a luat decizia înlocuirii pe echipaj cu un alt coleg şi transportarea acestuia la spitalul din Tg-Jiu pentru investigaţii.

Ulterior consultării de către medici, a fost refuzată internarea sub semnătura fratele său, care l-a şi transportat acasă”,a comunicat ISU Gorj prin intermediul purtătorului de cuvânt, Florin Chisim.

Imediat au fost organizat căutări cu zeci de persoane, până luni după-amiază nefiind semne că bărbatul ar fi în zona în care erau căutătorii. „Sperăm să fie în viaţă, ne rugăm să îl ajute Dumnezeu să nu facă vreo prostie că e păcat de tinereţea lui. Toţi sunt nişte oameni respectabili şi nu ne dăm seama ce s-o fi întâmplat de s-a ajuns la aşa ceva”, a spus o vecină a  pompierului, rugăciunile femeii fiind ascultate în cele din urmă. La aproape 24 de ore de la începerea căutărilor Ilarion Nicuşor Arjocu a fot găsit în viaţă în timp ce hoinărea pe munte. Era în şoc hipotermic, dat fiind gerul de afară, cei care l-au găsit descoperindu-l înainte să fie prea târziu. Luni seara o ambulanţă l-a preluat pe acesta de la Padeş şi l-a adus la spital la Târgu Jiu pentru investigaţii medicale, de această dată bărbatul nemaiputând să refuze internarea.

About autor