Poluare cu haine la doi paşi de cartierul Obreja!

Câteva hectare de teren viran de la marginea municipiului, în apropiere de cartierul Obreja, au fost poluate cu haine second hand, care provin, cel mai probabil, de la romii din cartierul amintit, principala lor îndeletnicire fiind vânzarea hainelor de mâna a doua. Ieri municipalitatea a dus în zonă vreo 30 de beneficiari de ajutoare sociale care trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii, aceştia fiind puşi să cureţe zona de zdrenţele strânse în mormane. O volă a fost deplasată, de asemenea, acolo, pentru a încărca grămezile de mizerie în camioane, şeful Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda dând de înţeles că va încerca să îi descopere în următoarele zile pe cei care au poluat zona.

„Este vorba de o comunitate de romi care periodic ne creează această problemă într-o zonă destul de apropiată de centrul oraşului. Aceştia îşi abandonează deşeurile provenite din gospodării direct aici pe câmp. Îi vom verifica pe toţi cei care considerăm că se fac vinovaţi de această situaţie şi vom încerca să prevenim repetarea lucrurilor pe viitor. Vom merge spre limita maximă a sancţiunilor şi aici vorbim de sute de milioane de lei vechi”, a menţionat Sanda. La rândul său, Primăria a comunicat că a solicitat de mai multe ori Poliţiei Locale să aplice amenzi persoanelor care aruncă hainele la întâmplare, anul trecut fiind date aproape 120 de sancţiuni în cuantum de peste 4000 de lei. Chiar şi aşa, zona arată deplorabil, chiar dacă cei de la Primărie spun că îi duc frecvent acolo pe cei ce trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii pentru a curăţa terenul.

Mormanele din aceste zile s-au format în perioada sărbătorilor de iarnă, când programul de lucru a fost redus şi nimeni nu a mai strâns mizeria de pe câmp. Aşa au devenit vizibile mormanele de mizerie despre care romii din Obreja spun că nu sunt opera lor. Ei nu pot spune cine altcineva a venit acolo pentru a arunca haine second hand la doi paşi de casele lor, deşi chiar printre cei care vin să facă curăţenie sunt persoane din cartier care declară că tonele de zdrenţe provin de la locatarii din zonă. Acum e nevoie de vreo trei zile pentru ca lucrurile să revină la normal, dar e greu de spus cât va fi menţinută curăţenia după ce vor fi cărate mormanele strânse de cei de la ajutorul social.

About autor