Crimă între rude la Stejari!

Un gorjean care peste câteva zile urma să împlinească 30 de ani şi-a pierdut viaţa duminică seara după ce a fost înjunghiat de către un verişor de-al său. Un frate al bărbatului a fost, de asemenea, rănit în altercaţia produsă în locuinţa celor doi. Scandalul s-a produs pe fondul consumului de alcool, ieri, pe zi, nimeni nefiind în stare să spună de la ce a pornit cearta, deşi, pe la colţuri, „combatanţii” erau de acord că unele cuvinte spuse la adresa soţiei agresorului ar fi fost cele care au declanşat măcelul.

Daniel Clenciu a fost „vizitat” de verişorii săi duminică seara, chiar de Sfântul Ion, când petrecerile printre sărbătoriţi erau în toi. La Stejari, în căsuţa izolată de la marginea satului nu era însă petrecere, ci scandal pentru că între rude a izbucnit o ceartă în care Dumitru Savu s-a folosit de cuţitul pe care îl avea asupra  lui pentru a-şi impune punctul de vedere. Prin curtea plină de nămol, dar şi pe la poartă, erau inclusiv ieri bălţi de sânge, dovezi ale măcelului care fusese acolo cu câteva ore înainte. Singura vecină pe care Clenciu o avea în apropiere de casa sa este o bătrână care ieri dimineaţă a rămas uimită să afle ce nenorocire se produsese cu puţin timp înainte. „Nu ştiu absolut nimic despre scandalul lor pentru că nu am ieşit afară. Eu stau mai în spate în casă, am grijă de un bătrân şi cum acum e şi frig nu ies afară pentru discuţii. De dimineaţă m-a sunat o cumnată să mă întrebe ce ştiu şi atunci am ieşit afară la poartă. Am aflat că a fost Poliţia aici, că ei s-au tăiat, dar de pe ce nu ştiu să spun. Oricum el era un copil cuminte, era harnic şi muncitor”, a spus bătrâna.

Tot scandalul a început pe la orele 21.30, când s-a şi dat alarma la 112. Pentru bărbatul înjunghiat nimeni nu a mai putut face nimic, în timp ce un frate de-al său, mai tânăr, a ajuns la spital cu răni care nu îi pun în pericol viaţa, dar care îi aduc agresorului o nouă acuzaţie în ancheta deschisă de procurori. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au ridicat din gospodăria unde a avut loc oribila faptă toate persoanele implicate în scandal. Aşa se face că, ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj era audiat ca martor inclusiv un tânăr care avea în picioare doar o pereche de ciorapi plini de nămol. Pe parcursul zilei rudele i-au adus acestuia ciorapi noi şi o pereche de papuci, dar individul a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la cele întâmplate. S-a mulţumit să spună că nu ştie ce s-a întâmplat şi cum de a murit înjunghiat verişorul său, acelaşi gen de „declaraţii” făcându-l şi alţi scandalagii.

Parchetul a reuşit să strângă însă probe împotriva lui Savu pentru a-l reţine pentru 24 de ore, bărbatul urmând să fie prezentat azi în faţa unei instanţe de judecată cu propunere de arestare preventivă. „Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmării penale cu privire la o infracţiune de omor, o infracţiune de tentativă de omor şi o infracţiune de violare de domiciliu, săvârşite în seara zilei de 07.01.2018, în jurul orelor 21.30, pe raza comunei Stejari. Faptele s-au petrecut urmare a unui conflict spontan între mai multe persoane, pe fondul consumului de alcool, în curtea locuinţei victimei infracţiunii de omor, un tânăr în vârstă de 29 de ani. Au fost aplicate celor două victime lovituri de cuţit. Cercetările continuă în cauză pentru identificarea autorului sau autorilor faptelor, în vederea tragerii la răspundere penală a acestora, urmând a fi dispuse măsurile necesare în cauză, potrivit legii”, a menţionat procurorul Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

About autor