Blestemul lui Mischie a ajuns şi la Greblă

Toni Mihail Greblă a apărut în peisajul public al judeţului Gorj în zilele Revoluţiei din decembrie 1989, fiind unul din revoluţionarii care n-au ratat şansa de a „beneficia” din plin de acest  fapt, alături de alţi „oameni ai timpului”. Aşa se face că a făcut parte din Frontul Salvării Naţionale, a fost membru fondator al PDSR şi apoi PSD şi, ca o recunoaştere a devotamentului său politic, a ajuns primul prefect al judeţului Gorj. În acea perioadă prietenilor revoluţionari (între care amintim pe Stângă, cunoscut om de afaceri, şi Iriza, în prezent deputat PSD) li s-a alăturat profesorul Nicolae Mischie, ales apoi pe mai multe mandate preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

Prietenia dintre Toni Mihail Greblă şi Nicolae Mischie s-a deteriorat în momentul în care „naşu”, cum era alintat Mischie, i-a atras atenţia, mai în glumă, mai în serios, că ar fi bine să fie mai atent în relaţia cu Bahus atunci când se află în compania unor femei. Greblă nu a gustat gluma şi s-a aflat în spatele celor care au lansat campania de denigrare şi înlăturare din funcţia de preşedinte a CJ Gorj a lui Nicolae Mischie. I-a fost de folos şi campania dusă de media controlată de grupul Morega – Bîrcină, ultimul devenindu-i fin lui Greblă.

Numele lui Toni Mihail Greblă a fost vehiculat, de-a lungul anilor, în media locală şi naţională în dosarele care l-au privit pe Alin Şimota, om de afaceri din Valea Jiului acuzat şi condamnat pentru evaziune fiscală, dar şi ale lui Ion Bîrcină, interlopul acuzat la rându-i de afaceri dubioase de energie şi condamnat pentru faptele sale. Despre Greblă s-a vorbit şi în dosarul lui Marin Condescu, liderul minerilor, care ar fi apelat la influentul politician pentru a-l ajuta în dosarul deschis pe numele său.

Tags:

About autor