Habitu se considerã nevinovat şi dupã pronunţarea sentinţei

Chiar dacã a fost condamnat la „doar” doi ani şi jumãtate de puşcãrie, Aristicã Doru Şerban se declarã în continuare nevinovat în dosarul în care a fost judecat pentru mai multe capete de acuzare la Tribunalul Gorj. Achitat pentru acuzaţia de cãmãtãrie, cea care l-a fãcut celebru în rândul opiniei publice, Habitu, aşa cum mai este cunoscut de cãtre apropiaţi, va încerca la Curtea de Apel sã obţinã achitarea şi pentru celelalte acuzaţii pentru care magistraţii l-au condamnat la detenţie, asta în condiţiile în care procurorii vor uzita şi ei de dreptul de a cere o pedeapsã mai mare pentru acesta.

Una dintre faptele pentru care Habitu a fost condamnat a fost cea de evaziune fiscalã în formã continuatã, condamnarea având la bazã controale ale inspectorilor de la Fisc fãcute la firma acestuia, Diskont SRL.  Curios este faptul cã Parchetul de pe lângã Tribunalul Gorj a primit o sesizare penalã privitoare la Habitu din partea Direcţiei Finanţelor Publice Gorj pe 29 mai 2012, zi în care Parchetul tocmai înregistrase la Tribunal rechizitoriul prin care îl trimitea pe acesta în judecatã. Teoretic, hârtiile care îl încriminau pe Aristicã Doru Şerban ar fi trebuit sã fie deja parte din dosar, dar acestea încã mai veneau la Parchet chiar şi dupã trimiterea rechizitoriului la judecãtori. Acuzaţiile de evaziune îl vor costa pe Habitu cam 350.000 de lei, sumã pe care judecãtorii au dispus-o acum spre confiscare, evident în baza hârtiei trimise de cei de la Fisc.

„Condamnã inculpatul ŞERBAN DORU ARISTICÃ, la 1 an şi 2 luni închisoare, pentru sãvârşirea infracţiunii de şantaj în formã continuatã împotriva pãrţii vãtãmate Floarea Radu Dan…Condamnã acelaşi inculpat la 1 an şi 2 luni închisoare, pentru sãvârşirea infracţiunii de şantaj în formã continuatã împotriva pãrţii vãtãmate Floarea Manuela. ..Condamnã acelaşi inculpat la 8 luni închisoare, pentru sãvârşirea infracţiunii de şantaj împotriva lui Drãgoi Victor….Condamnã inculpatul la 2 ani şi 2 luni închisoare şi pedeapsa complementarã constând în interzicerea drepturilor prevãzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b şi c C.pen. pe o duratã de 2 ani ca pedeapsã complementarã; În baza art. 33 lit. a şi 34 lit. b C.pen. contopeşte pedepsele stabilite, urmând ca inculpatul sã execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 2 luni închisoare, pe care o sporeşte cu 4 luni, urmând ca inculpatul sã execute pedeapsa rezultantã de 2 ani şi 6 luni închisoare”, se precizeazã în decizia Tribunalului Gorj.

Habitu ar fi putut primi o pedeapsã mult mai mare, cu executare, dacã ar fi fost gãsit vinovat şi de restul faptelor pentru care a fost în arest preventiv din martie anul trecut pânã pe 8 februarie 2013. Magistraţii l-au achitat însã pentru şase capete de acuzare, ceea ce a dus şi la reducerea pedepsei. „Achitã inculpatul pentru infracţiunea de şantaj prevãzutã de art. 194 alin. 1 C.pen., faţã de Bîrcinã Ion. Achitã inculpatul pentru infracţiunea de şantaj faţã de Bîrcinã Paul Irinel. Achitã inculpatul pentru infracţiunea de şantaj faţã de Holtea Corina Mirela. Achitã inculpatul pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal…Achitã inculpatul pentru infracţiunea de spãlare a banilor…Achitã inculpatul pentru infracţiunea de cãmãtãrie”, au decis judecãtorii.

   Magistraţii au decis acum şi sã menţinã sechestrul asigurator pe vila lui Habitu, dar şi sã confişte de la acesta aproape 350.000 de lei. Acesta ar urma sã plãteascã şi despãgubiri cãtre victimele sale, sumele fiind însã relativ mici în comparaţie cu cât se vehicula la începutul anchetei. „Obligã inculpatul la echivalentul a câte 2.500 euro reprezentând daune morale pentru fiecare parte civilã Floarea Radu Dan şi Floarea Manuela. Ia act cã Bîrcinã Ion, Bîrcinã Paul Irinel, Holtea Corina şi Drãgoi Victor nu s-au constituit pãrţi civile în cauzã”. Reamintim cã Habitu a fost acuzat cã a dat bani cu camãtã cãtre omul de afaceri Dan Radu Floarea, dupã care l-a ameninţat pe acesta şi pe soţia sa ca sã-şi recupereze sumele împrumutate cu o dobândã mult mai mare.

Tags:

About autor