Florin Pavel, „liber” şi la Înalta Curte

Încã o instanţã de fond dispune punerea în libertate a primarului suspendat din Peştişani, Florin Pavel, în dosarul în care acesta este arestat preventiv de mai bine de o jumãtate de an. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este cea care a decis acum ca edilul sã nu ai stea dupã gratii, instanţa supremã dând verdictul dupã ce procesul s-a mutat acolo ca urmare a declinãrii competenţei de cãtre Tribunalul Gorj, declinare generatã de calitatea de senator pe care a obţinut-o liderul liberal Dian Popescu, unul dintre inculpaţii din acest dosar.

Pavel a cerut tot timpul sã fie judecat şi el în libertate, fiind singurul arestat preventiv din acest dosar. La Tribunalul Gorj el a obţinut de câteva ori punerea în libertate, dar Curtea de Apel Craiova a fost cea care a admis de fiecare dacã recursul procurorilor. Acum Înalta Curte a decis cã procesul ce va începe aici tocmai la sfârşitul lui aprilie se poate face cu primarul şi în stare de libertate, dar nici acest verdict nu este definitiv. Edilul trebuie sã aştepte o sentinţã finalã din partea unui complet din cinci magistraţi, tot din cadrul instanţei supreme, dupã care, în cazul unei sentinţe favorabile nimic nu-l mai poate împiedica sã vinã acasã.

Dacã cei cinci judecãtori vor admite însã recursul procurorilor, Pavel va rãmâne în continuare în arest preventiv. În caz contrar, acesta ar avea interdicţie de a pãrãsi ţara şi de a lua legãtura cu martorii din dosar. El este inculpat în acest dosar alãturi de Dian Popescu, dar şi de fratele senatorului, Gabriel, precum şi de secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu, dar şi de omul de afaceri Dan Radu Floarea şi de Nicolae Isar, diriginte de şantier la firma afaceristului. Toţi sunt acuzaţi cã, într-un fel sau altul, au prejudiciat bugetul Primãriei Peştişani cu sume mari de bani, prin decontarea unor lucrãri realizate doar pe hârtie, nu şi în realitate.

Tags:

About autor