Alexandru Lupulescu, încãtuşat pentru 24 de ore

Sfârşit de sãptãmânã cu emoţii pentru unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din oraş, patronul de la Lexi Star ajungând, pentru o zi în beciul IPJ Gorj, acolo unde se aflã încã din luna noiembrie şi soţia sa, Maria. Alexandru Lupulescu a fost ridicat de poliţişti şi încãtuşat vineri dupã-amiazã, fiind acuzat cã, în calitate de administrator la firma amintitã, a produs o evaziune fiscalã de 65.000 de lei. Acesta ar fi vândut marfã, produse din carne, pe care nu le-a înregistrat în contabilitatea firmei, neplãtind astfel impozite şi taxe statului. Acuzaţiile sunt similare cu cele din cazul Mariei Lupulescu, patroana de la Lexi Star fiind însã încãtuşatã pentru cã ar fi creat un prejudiciu mult mai mare statului, respectiv de aproape 1,3 milioane lei, adicã de vreo 20 de ori mai mult decât cel al soţului.

Alexandru Lupulescu nu stã însã nici el „rãu” la acest capitol, anchetatorii acuzându-l cã ar fi cheltuit aiurea un credit bancar de 1,4 milioane lei. Banii au fost luaţi în 2010 pentru ca firma soţilor Lupulescu sã treacã mai uşor prin perioada de crizã, dar suma a fost cheltuitã în interes personal de cãtre cel încãtuşat la sfârşitul sãptãmânii trecute. „Sãndel”, cum îi spun apropiaţii, a scãpat însã repede de cãtuşe pentru cã magistraţii Tribunalului Gorj au decis cã acesta poate fi anchetat în continuare în stare de libertate. Verdictul nu este unul definitiv, cel mai probabil Curtea de Apel Craiova fiind cea care va decide dacã lucrurile rãmân ca la Târgu Jiu sau nu.

Lexi Star este una dintre cel mai cunoscute firme din Gorj, dar în momentul de faţã este în insolvenţã. Societatea s-a ocupat în ultimii ani de livrarea produselor din programul guvernamental „Cornul şi Laptele” cãtre mii de elevi din Gorj, soţii Lupulescu având şi o carmangerie, precum şi un hotel şi un restaurant în municipiul Târgu Jiu. Dacã Alexandru Lupulescu s-a putut duce sâmbãtã acasã, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Maria Lupulescu, femeia de afaceri având mandat de arestare preventivã emis pe numele sãu pânã pe 20 ianuarie. Atunci expirã, deşi poate fi prelungit, şi mandatul emis pe numele fostei şefe a DSV Gorj, Ana Guţã, acuzatã cã, alãturi de alţi doi colegi de-ai sãi, a falsificat acte sanitar-veterinare în favoarea Lexi Star, din care reieşea cã zeci de tone de produse din carne ar fi fost improprii consumului uman, motiv pentru care nu trebuiau înregistrate în contabilitate. În realitate carnea a fost vândutã, iar Guţã a ajuns şi ea dupã gratii, deşi sãptãmâna trecutã a cerut sã fie lãsatã liberã, lucru cu care magistraţii nu au fost de acord.

Tags:

About autor